10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihaela Buzărnescu a câştigat Trofeul Popeci

Mihaela Buzărnescu a câştigat Trofeul Popeci

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu (favorită numărul 2) a învins-o ieri pe italianca Annalisa Bona (favorită numărul 4), scor 6-2, 3-6, 6-4, în finala turneului ITF feminin de tenis de la Craiova, Trofeul Popeci, dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. Pe o căldură sufocantă, Mihaela Buzărnescu, născută în Bucureşti, dar cu origini în comuna doljeană Măceşu de Jos, şi adversara sa din Italia au oferit un meci agreabil spectatorilor prezenţi în număr mare la finala desfăşurată pe baza sportivă „Popeci“.
În semifinale, italianca trecuse de craioveanca Elena Bogdan, principala favorită a turneului, scor 6-3, 6-1, iar Mihaela Buzărnescu a învins-o pe austriaca Tina Schiechtl, scor 6-2, 6-1.
„Mă bucur că se organizează în România încă un turneu de 25.000 de dolari, pentru că la feminin, spre deosebire de masculin, nu sunt, iar în clasamentul internaţional sunt mai multe fete românce cu clasări bune decât băieţi. Turneul de la Popeci vine în sprijinul jucătoarelor din România. O felicit pe Annalisa pentru jocul din finală şi le mulţumesc spectatorilor şi familiei mele care m-au susţinut şi m-au purtat spre victorie“, a spus Mihaela Buzărnescu la festivitatea de premiere, oficiată de organizatorul turneului, Constantin Popeci.

Directorul FRT, prezent la festivitatea de premiere

Italianca Annalisa Bona a ţinut să mulţumească publicului care a fost fair-play:
„Mihaela juca în ţara natală, dar spectatorii au aplaudat şi reuşitele mele. Am fost un pic obosită după meciul din semifinale şi nu am reuşit să mă impun“.
Prezent la festivitatea de premiere, Silviu Matei, directorul General al Federaţiei Române de Tenis, a apreciat buna organizare a turneului. „Este al doilea turneu de 25.000 de dolari din România, care vine în ajutorul jucătoarelor din România. Domnul Popeci sprijină sportul alb şi mi-a spus că la anul va creşte valoarea premiilor la 50.000 de dolari“, a spus oficialul FRT.
Mihaela Buzărnescu a jucat finala şi la dublu la Trofeul Popeci. A făcut echipă cu Elena Bogdan, fiind favorite principale, dar în finala de vineri au fost învinse de perechea Diana Enache (România)/Danielle Harmsen (Olanda), scor 4-6, 7-6, 10-6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII