27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute l-a trimis pe Mendy la podea

Bute l-a trimis pe Mendy la podea

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF, după ce l-a făcut KO pe francezul Mendy, pe finalul reprizei a patra, după un croşeu de stânga

Pugilistul român Lucian Bute s-a ţinut de promisiune, iar sâmbătă seară şi-a apărat, pentru a opta oară consecutiv, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa challengerului francez Jean Paul Mendy.
Sub privirile a aproximativ 9.000 de spectatori prezenţi în arena amenajată la Romexpo în Bucureşti, în cadrul galei „Campion pentru România“, gălăţeanul de 31 de ani l-a învins pe Mendy printr-un knockout în repriza a patra, una dominată de francez.
„Mister KO“, care a primit mai multe lovituri ca în partidele precedente, l-a trimis la podea pe Mendy cu un croşeu fulgerător de stânga la bărbie. Primele cuvinte ale lui Lucian după ce a fost declarat învingător au fost de mulţumire pentru poporul român şi familia sa. „Vreau să mulţumesc din suflet tuturor românilor şi să le spun că îi iubesc. Sunt mândru că am făcut o Românie fericită! Sunt sportiv de 15 ani, dar ca în această seară nu m-am simţit niciodată. Aştept acest moment de patru ani. Mi s-a făcut pielea găină când a cântat Andra Imnul României! E pentru prima dată când mama mea a fost în sală. Îmi pare rău pentru Mendy, dar decât să plângă mama, mai bine să plângă mama lui“, a declarat Lucian Bute la PRO TV. Românul are 29 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO, şi nici o înfrângere, în timp ce Mendy, care era neînvins de 30 de meciuri, a înregistrat sâmbătă primul eşec.
Sâmbătă noapte, sute de persoane s-au adunat la Universitate pentru a-l aclama pe Bute pentru prima victorie la profesionişti în ţara natală, în cea mai frumoasă noapte a sportului românesc din ultimii ani.

Cu Pavlik – în noiembrie, iar în 2012 – unificarea centurilor

Pugilistul orginar din Pechea a promis că anul viitor va disputa un meci pentru unificarea centurilor WBA, WBC şi IBF, cu câştigătorul din Super Six.
Finala turneului produs de Showtime va avea loc pe 29 octombrie, între Andre Ward şi Carl Froch. Cei doi vor boxa cu două centuri pe masă, în cel mai tare meci al anului la supermijlocie. Până în 2012, Bute ar urma să boxeze în luna noiembrie cu Kelly „The Ghost“ Pavlik, de 29 de ani, fost campion mondial la mijlocie, în versiunile WBC şi WBO. Pavlik a trecut la supermijlocie după ce a avut dificultăţi în a face categoria la ultimele meciuri de la mijlocie şi deţine un palmares impresionant: 37 de victorii, 32 prin KO, două înfrângeri. Surse din cadrul Interbox au dezvăluit că, în proporţie de 90 la sută, meciul se va disputa la Montreal. 

Doroftei atacă: „Bute a făcut din box o afacere“

Unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Bute, Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la categoria semiuşoară, îşi continuă discursul critic la adresa gălăţeanului şi după victoria cu Jean Paul Mendy. „Toată lumea aştepta KO-ul, chiar şi Mendy. Putea să ia premiul Oscar pentru căzătura asta. Şi-a luat banii şi a plecat! N-a fost un meci spectaculos. Sunt dezamăgit de un singur lucru, mă aşteptam să cadă în runda a cincea, dar a căzut mai devreme. Bute a ales să facă din box o afacere, acum poate să se şi retragă. Să zică «v-am luat banii, la revedere». Singura concluzie pe care o pot trage după meciurile lui Bute e că se bate într-o versiune foarte slabă, la ce adversari am văzut până acum“.

„Bombardierul“ Simion, noul campion la WBC Internaţional

Alţi doi pugilişti români au urcat în ring în cadrul galei de la Romexpo, ambii impunându-se înainte de limită. Viorel „Bombardierul“ Simion (29 de ani) este noul campion intercontinental la categoria pană al versiunii WBC, după ce l-a învins, prin KO în repriza a 9-a, pe deţinătorul centurii, filipinezul Jun Talape.
Bogdan Dinu, marea speranţa a României la categoria grea, l-a trimis pe Awadh Mohamed Tamim, din Tanzania, la podea cu trei secunde înainte de finalul primei runde. Celelalte rezultate: categoria cocoş (8 runde): Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua, 16-8, 12 KO) – Sahib Usarov (Rusia, 15-0, 6 KO) – toţi cei trei arbitri i-au acordat victoria rusului; categoria supermijlocie (8 runde): Remam St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) – Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO) – toţi cei trei arbitri i-au acordat victoria canadianului; categoria superuşoară (8 runde): Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) – Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO); toţi cei trei arbitri i-au acordat victoria canadianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII