13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMedalii internaţionale pentru judoka doljeni

Medalii internaţionale pentru judoka doljeni

Judoka de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova, CS Universitatea Craiova şi Independenţa Calafat au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la două competiţii internaţionale. La Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat Cupa „Drobeta“, cu participarea sportivilor din şapte ţări.
Amalia Doană (foto), LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea, a obţinut medalie de aur la categoria 44 de kilograme, Under 20. Sportiva pregătită de Mihai Voinea va pleca joi la Salonic, unde va participa la Campionatul Balcanic.
Altă sportivă din grupa antrenorului Voinea, Floriana Văcaru (LPS – CS Universitatea), a urcat pe podium weekendul trecut la Campionatul Balcanic, categoria U15, desfăşurat în Macedonia. Văcaru a concurat la categoria 63 de kilograme şi a obţinut medalie de bronz. La Cupa „Drobeta“ au urcat pe podium şi alţi judoka de la LPS „Petrache Trişcu“, pregătiţi de profesorul Nicolae Pârvu. Este vorba despre Alberto Dincă (categoria 66 de kilograme) – medaliat cu aur, Alexandra Jechean (categoria 63 de kilograme) – medalie de aur şi Lorena Necula (categoria 52 de kilograme) – medalie de bronz. Toţi trei au concurat la categoria de vârstă U15.

Calafetenii
s-au descurcat bine

De la clubul Independenţa Calafat, cinci sportivi au obţinut medalii la Severin. Roxana Stanciu (32 de kilograme), Maria Mincă (36 de kilograme) şi Denisa Picu (57 de kilograme) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la U15. În plus, Denisa Picu a mai concurat şi la categoria 63 de kilograme şi a ocupat locul doi. Andrei Pecea (34 de kilograme) a ocupat locul trei, tot la U15. La U20, Alexandru Dobrescu (+90) s-a clasat pe locul cinci. Rezultatele obţinute de sportivii de la Calafat, antrenaţi de Alexandru Pop, au poziţionat clubul doljean pe locul şase în clasamentul general pe medalii, aceştia primind şi o cupă din partea organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS