3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii, apţi de muncă

Găzarii, apţi de muncă

Vacanţa a luat sfârşit şi la Gaz Metan CFR,  antrenorul Cosmin Bodea a sunat ieri adunarea şi a efectuat primul antrenament pe „Municipalul“ din Severin, asta după ce fotbaliştii vechi şi noi au trecut pe la Policlinica Sportivă din Craiova

Înghesuială mare ieri, la prânz, la Policlinica Sportivă din Craiova, oficialii clubului Gaz Metan CFR programând în cea de-a treia zi de vizită medicală 21 de jucători, dintre care nouă sunt veniţi în probe. Din vechea „gardă“ s-au prezentat Alex Iordan, Cosmin Bogdan, Alex Neacşa, Marius Voicu, Florin Pârvu, Paul Irimescu, Cătălin Niţă, Daniel Oprea, Ionuţ Mitroi, Alex Mirescu (care în retur a fost împrumutat la CSM Slatina) şi juniorii Alex Mitriţă şi Ionuţ Gălan. Noutăţile găzarilor sunt următoarele: portari Remus Dănălache (FCM Târgu Mureş), Liviu Cioloca (FC Drobeta); jucători de câmp: Mihai Olteanu, Alin Coţan (ambii de la Chimia Brazi), Rareş Vîrtic (FCM Târgu Mureş), Dan Ignat (Farul Constanţa), Cosmin Bălmău (FC Caracal), Ionuţ Constantin (Pandurii II) şi Taee Fatai, fratele atacantului nigerian de la Astra, Kehinde Fatai.
Unii dintre jucătorii veniţi la probe sunt cunoştinţe mai vechi ale severinenilor, cum ar fi Dan Ignat şi Liviu Cioloca, ambii evoluând nu de mult la defuncta FC Drobeta. „Nu duc lipsă de oferte, dar am ales să vin la Gaz Metan CFR pentru că sunt severinean şi sper să ajut echipa să promoveze. În două-trei zile sper să ajung la un acord cu conducerea şi să semnez, altfel plec, pentru că am propuneri mult mai avantajoase“, a spus Dan Ignat. „Am văzut că este un proiect serios, de aceea sunt aici. Ştiu că suntem patru portari acum în lot, dar nu mă tem de concurenţă“, a punctat Liviu Cioloca.
La fel de familiarizat cu formaţia olteană este şi Cosmin Bălmău. „Eu am state vechi aici, am jucat doi ani la Gaz Metan CFR. Am două promovări cu echipa asta şi îmi doresc să revin ca să o bifez şi pe cea de-a treia“, a afirmat Bălmău.

„E frumos în Liga I“

Doi dintre jucătorii ceruţi expres de antrenorul Cosmin Bodea, portarul Remus Dănălache şi atacantul Rareş Vîrtic, au subliniat faptul că doar gândul promovării i-a determinat să vină la Gaz Metan CFR, pentru că au jucat în Liga I şi vor să revină. „Nu am semnat încă. Vreau să văd echipa, condiţiile şi abia apoi discutăm. Proiectul sună bine, dar în ultima vreme toată lumea vine cu proiecte. Important este cum se termină. Eu îmi doresc să rămân şi sfârşitul proiectului să fie unul frumos“, a spus Dănălache. „Am venit la Gaz Metan CFR pentru Cosmin Bodea, este un antrenor foarte bun, în care am mare încredere. Sper să luptăm pentru promovare, altfel nu stau aici. Am jucat în Liga I şi vreau să mai joc, pentru că e frumos acolo, e diferenţă mare“, a declarat Rareş Vîrtic.
În timp ce jucătorii noi îşi aşteptau cuminţi rândul la diversele solicitări ale medicilor, „veteranii“ s-au întrecut în glume şi nu s-au arătat deranjaţi de concurenţa de care vor avea parte. „Sincer, mă simt de parcă eu aş fi nou la echipă, la câţi jucători au venit acum la vizita medicală“, a afirmat Alex Neacşa, completat fiind de Daniel Oprea: „E un nou început şi pentru unii dintre noi, dar şi pentru ei. Sunt convins că antrenorul Cosmin Bodea va cântări bine şi ne va da fiecăruia şansa să jucăm“.
Aflat la Policlinica Sportivă, preşedintele executiv al clubului, Gheorghe Frăţică, s-a arătat extrem de optimist în privinţa viitorului. „Tot ce vreau să spun este că îmi doresc mult promovarea încă din primul an, chiar dacă acesta este obiectivul pentru sezonul următor. Jucătorii sunt cei care trebuie să vorbească de acum încolo şi trebuie să o facă pe teren“, a punctat Frăţică.

„Pornim la drum încrezători“

„Principalul“ formaţiei Gaz Metan CFR Craiova, Cosmin Bodea, a afirmat ieri, pentru GdS, că este gata pentru noua provocare. „De astăzi (ieri – n.r.) intrăm în pâine şi sper să facem o treabă bună împreună. Am un lot foarte numeros, de 37 de jucători, şi nu este exclus să mai vină. Până vom pleca în stagiul de la Poiana Braşov (11-23 iulie) vom mai tria din ei şi încet-încet o să rămânem cu un lot de 24-25 de jucători. Cam atât va cuprinde lotul pentru cel de-al doilea cantonament, cel de la Debrecen (27 iulie – 6 august), unde vom disputa mai multe partide amicale şi ne vom pune la punct tactic. Ştiu că toată lumea îşi doreşte promovarea din primul an, dar noi trebuie să formăm întâi un lot competitiv şi apoi să atacăm Liga I. Şi eu mi-aş dori să ne atingem obiectivul mai devreme, dar să vedem ce echipe vor fi repartizate în seria noastră, pentru că nu are rost să ne facem iluzii. Dacă vom fi acolo, sus, nu ne vom da la o parte, dar trebuie să luăm lucrurile treptat“, a spus Cosmin Bodea, dezvăluind că primul amical din pregătire va avea loc pe 20 iulie, cu Viitorul Constanţa, în cadrul stagiului de la Poiana Braşov.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS