8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu, omul opoziţiei la LPF

Gică Popescu, omul opoziţiei la LPF

Despre Gică Popescu  (foto) s-a spus mai întâi că ar prelua ca finanţator Poli Timişoara. Apoi, finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, l-a recomandat la şefia LPF, cunoscând, probabil, anumite discuţii ce se poartă prin Bucureşti. „Gică Popescu este cel mai potrivit să conducă Liga. Dragomir vrea să moară pe postul pe care este acum“, a spus Mititelu zilele trecute, într-un discurs în care îi lua apărarea lui Gigi Becali în războiul cu „Corleone“. Dacă în cazul preluării Timişoarei, Gică Popescu a reacţionat şi a negat interesul pentru clubul bănăţean, în ceea ce priveşte posibila sa alegere la cârma LPF există o declaraţie care dă de înţeles că „Baciul“ e gata să-i ia locul lui Dragomir. „Voi, mai întâi, să-l daţi jos şi apoi mai vorbim“, le-ar fi transmis Gică Popescu opozanţilor lui Dragomir, conform Adevărul.
De 17 ani la cârma LPF, Dragomir este vânat de anumiţi preşedinţi din Liga I, deşi sunt şi multe voci care îl susţin, pe motiv că a adus mulţi bani echipelor din primul eşalon. Încercând să se apere, Dragomir a ieşit la contraatac şi a anunţat că e gata să facă dezvăluiri incendiare despre oamenii de fotbal din România. „Am scris o carte, aşa cum vorbesc eu. Nu mă lasă fi-miu s-o public. Dac’ ar apărea, i-aţi cunoaşte în amănunt pe toţi cei care s-au perindat în fotbal în ultimii 30 de ani. Am scris tot ce ştiu!“, a declarat Dragomir pentru EVZ.

„Baciul“, în top

Gică Popescu, unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat România, se află pe locul 35 în topul mondial al fundaşilor cu un apetit deosebit de gol. Cele 64 de goluri pe care le-a înscris în carieră în 472 de jocuri l-au dus în clasament mai sus decât oricare alt fotbalist român. Cel
de-al doilea român din acest top, locul 55, este Dan Petrescu, cu 57 de goluri în 404 jocuri. Ceilalţi români care s-au clasat în primele o sută de locuri la acest capitol sunt: Vali Ştefan (fost la Oţelul Galaţi) – locul 60 cu 55 de goluri în 217 jocuri, Cornel Dinu – locul 70 cu 53 de goluri în 454 de jocuri, Octavian Grigore (fost Petrolul Ploieşti) – locul 76 cu 52 de goluri în 441 de jocuri. Podiumul acestui top arată astfel: 1. Ronald Koeman (Olanda) – 193 de goluri în 533 de jocuri; 2. Daniel Alberto Passarella (Argentina) – 134 de goluri în 451 de jocuri; 3. Fernando Hierro (Spania) – 110 goluri în 541 de jocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU