8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal puţin şi acuze multe la Năvodari

Fotbal puţin şi acuze multe la Năvodari

Baraj Liga I – tur
Săgeata Năvodari – Voinţa Sibiu 0-0

Stadion „Flacăra“, spectatori: 5.000.
Săgeata: Fl. Olteanu – C. Dinu, Goşa, Fl. Popa, L. Turcu – Bold (‘67, Şicu), Dîlbea, V. Apostol, Vezan (‘67, M. Gheorghe) – M. Jianu, Itu (‘80, Gheară).
Antrenor: Aurel Şunda.
Voinţa Sibiu: Zăvoi – Forika, C. Apostol, N. Grigore – Bunea, Beza, Tătar, Hardău (‘65, Istvan Szabo), C. Lungu – I. Popa (‘80, Majer), Martinescu (‘74, Radu Neguţ).
Antrenor: Alexandru Pelici.
Cartonaşe galbene: M. Gheorghe / Bunea.
Au arbitrat: Al. Tudor – Cr. Nica – Ad. Ghinguleac;  D. Istrate.

Prima bătălie pentru locul din Liga I rămas vacant, dintre Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu, s-a încheiat cu un scor „alb“, spre deziluzia gazdelor, care au acuzat în stânga şi-n dreapta arbitrajul. Jocul slab, prestat de ambele echipe, a culminat în minutul 81, când Alexandru Tudor a refuzat gazdelor o lovitură de pedeapsă, atacantul Năvodariului, Marius Jianu, scăpat singur, a fost faultat de portarul Zăvoi, dar „centralul“ i-a acordat cartonaşul galben pentru simulare fotbalistului de la Săgeata.
Aurel Şunda, antrenorul Săgeţii Năvodari, s-a declarat dezamăgit de prestaţia lui „Brad Pitt“ Tudor, considerând că decizia luată în finalul jocului cu Voinţa Sibiu a viciat rezultatul şi poate întregul baraj de promovare în Liga I. „După ce se va uita la reluare, Tudor să se uite şi în ochii mei, aşa cum m-am uitat eu în ochii lui. Meritam victoria, dar ne-a fost refuzată“, a spus Şunda, conform liga2.ro. „A fost viciere de rezultat! Am avut penalti clar, a tunat principalul finanţator al clubului Săgeata Năvodari, Dumitru Rida. „Nu ştiu cum domnul Alexandru Tudor a putut să interpreteze astfel acea fază, a fost penalti clar şi se impunea şi eliminare. Ne-am luptat tot campionatul cu morile de vânt, ba aveţi dreptul, ba n-aveţi dreptul la promovare, acum şi situaţia asta, sper totuşi să fi fost o simplă greşeală, să nu fi fost cu intenţie. Mergem la Sibiu să jucăm şi să încercăm să promovăm“, a completat Rida.

Pelici: Sunt mulţumit
că nu am pierdut

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul Voinţei Sibiu, Alexandru Pelici, a spus că elevii săi au jucat pentru egal la Năvodari şi şi-au atins scopul, punctând că şansele de a accede în Liga I sunt împărţite în continuare în mod egal. „A fost un meci tactic, nimeni nu a vrut să rişte. Totuşi, chiar şi aşa, puteam da lovitura, având în vedere cele două mari ocazii pe care le-am avut. În ansamblul partidei, s-au înregistrat puţine situaţii clare de gol, echipele jucând precaut. Probabil că, dacă Săgeata era cu efectivul complet, ne era mult mai greu. Sunt mulţumit că nu am pierdut, iar în retur sperăm să fructificăm avantajul terenului propriu. Oricum, chiar dacă meciul de la Năvodari s-a încheiat 0-0, şansele de promovare rămân egale. A fost o onoare pentru mine să joc împotriva lui Aurel Şunda“, a spus Pelici, nedorind să comenteze arbitrajul.
Finanţatorul Voinţei, Ioan Hămbăşan, a declarat că rezultatul este unul echitabil şi că Alexandru Tudor a luat decizia corectă în minutul 81. „E un rezultat echitabil, chiar dacă am fost puţin mai buni. Am plecat acolo să nu pierdem, dar nici să nu ne facem de râs. Am avut mai multe ocazii decât Săgeata, însă sunt mulţumit de rezultat. Nu obişnuiesc să comentez arbitrajele, însă eu spun că arbitrajul a fost corect. Din partea mea, ar putea arbitra Tudor şi în retur“, a spus Ioan Hămbăşan.
Partida retur a barajului de promovare în Liga I va avea loc miercuri, la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS