16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău şi Lindsted, din nou în finală la Wimbledon

Tecău şi Lindsted, din nou în finală la Wimbledon

Pentru a doua oară consecutiv, tenismanul român Horia Tecău (foto, dreapta) şi partenerul său, suedezul Robert Lindsted, vor juca în finala de dublu a turneului de mare şlem de la Wimbledon. Perechea Tecău/Lindsted, cap de serie numărul 8, a trecut joi seară, în semifinale, de cuplul Christopher Kas/Alexander Peya (Germania/Austria), cu scorul de 6-3, 7-6, 6-2, într-un meci care a durat două ore. Tecău şi Lindstedt vor întâlni în finală învingătorii partidei dintre Bob Bryan/Mike Bryan (SUA) şi perechea Michael Llodra/Nenad Zimonjici (Franţa/Serbia), cap de serie numărul 6. Finala masculină de dublu se va disputa sâmbătă. Anul trecut, Tecău şi Lindsted au jucat finala la Wimbledon, fiind învinşi de cuplul Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania) cu scorul de 6-1, 7-5, 7-5.
Acum, calificarea în finală le-a adus lui Horia Tecău şi Robert Lindsted, pe lângă câştiguri în bani, şi alte beneficii. Românul şi suedezul au urcat pe locul 5 în clasamentul ATP şi au făcut un pas important către Turneul Campionilor.
Mai mult, Horia Tecău a câştigat puncte preţioase în ierarhia la dublu şi are şanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor. Calificarea va fi dată de clasamentele din 1 iunie 2012.

Şarapova, favorită
în disputa cu Kvitova

Pentru trofeul de la simplu feminin vor lupta sâmbătă rusoaica Maria Şarapova şi Petra Kvitova (Cehia). Şarapova a trecut în semfinale de Sabine Lisicki (Germania), scor 6-4, 6-3, iar Kvitova a învins-o cu 6-1, 3-6, 6-2 pe Victoria Azarenka, a patra favorită la Londra. Kvitova şi Sharapova s-au întâlnit o singură dată până acum, în semifinalele turneului de la Memphis din 2010, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-3. Vineri după-amiază s-au disputat cele două semifinale de la masculin, Rafael Nadal – Andy Murray şi Novak Djokovic – Jo-Wilfied Tsonga, iar finala este programată duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS