12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, aruncată în scandalul promovării

Pandurii, aruncată în scandalul promovării

Oficialii clubului Săgeata Năvodari îi acuză pe cei de la Pandurii că şi-ar fi chemat doi dintre jucători la Târgu Jiu, Vlad şi Chiţu, chiar înaintea manşei tur a barajului pentru a facilita promovarea adversarei Voinţa Sibiu

Cel mai bun om al echipei Săgeata Năvodari, Sorin Chiţu, fotbalist ce aparţine clubului Pandurii Târgu Jiu, a fugit din cantonamentul grupării constănţene cu două zile înaintea jocului de baraj cu Voinţa Sibiu. Conducerea clubului Săgeata Năvodari îl acuză pe preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, că s-ar afla în spatele acestei acţiuni. „Conducerea clubului Săgeata este dezamăgită de atitudinea lui Sorin Chiţu şi este convinsă că la mijloc se află intervenţia fostului preşedinte al echipei Voinţa Sibiu, Eugen Pârvulescu, în prezent la conducerea lui Pandurii, care l-a chemat de urgenţă pe jucător la Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat emis de clubul din Năvodari.
Pârvulescu susţine că nu are nici o legătură cu decizia lui Chiţu, care a fost deranjat de faptul că aceia de la Năvodari nu şi-au respectat promisiunile. „Sunt scenarii. Să nu uite cei de la Săgeata Năvodari că Pandurii i-a împrumutat gratis un an pe cei trei jucători, Florin Popa, Alexandru Vlad şi Sorin Chiţu. Împreună cu Marin Condescu, cu antrenorul Petre Grigoraş, am hotărât să le permitem jucătorilor Vlad şi Chiţu să joace în barajul de promovare pentru Săgeata Năvodari, însă aceştia au acceptat numai cu condiţia să li se plătească salariile restante până la primul meci. Conducătorii echipei din Năvodari au fost de acord, iar cei doi s-au alăturat lui Popa în cantonamentul echipei. Chiţu a primit un singur salariu din cele restante şi a plecat, Vlad însă a rămas. Eu nu am nici o vină că nu şi-au respectat promisiunile cei de la Năvodari. Cât priveşte ajutorul dat Sibiului, sunt în relaţii foarte reci cu cei de acolo şi nici nu vorbesc cu aşa-zisul finanţator“, s-a apărat Eugen Pârvulescu. Chiţu are antecedente, el părăsind şi Pandurii în iarnă, la câteva ore după ce semnase contractul.

Şase panduri
la Cisnădie

Cum Pandurii II este dizolvată, gorjenii au oferit şase jucători echipei FC Cisnădie. La Cisnădie s-au antrenat elevii lui Grigoraş atât în stagiul din primăvară, cât şi cel de acum din vară, relaţiile dintre grupări fiind amicale. „Am discutat cu primarul din Cisnădie şi am decis să-i ajutăm. O să trimitem şase jucători de la echipa a doua să meargă la Cisnădie. Este vorba de: Lucian Fărcăşanu, Sorin Bugiu, George Bertea, Alexandru Dobroiu, Mario Găman şi Nicuşor Bănică. În baza bunei colaborări pe care o avem cu cei de la Cisnădie, o să-i lăsăm la probe pe aceşti jucători. Antrenorul de la FC Cisnădie, Dan Mănăilă, îi va vedea la lucru şi va decide. Sunt şanse ca această echipă chiar să joace în Liga a II-a, însă cu siguranţă, dacă vor rămâne în Liga a III-a, se va ataca din viitorul sezon promovarea“, a declarat Eugen Pârvulescu. George Bertea se află în aceste zile în probe la Gaz Metan CFR Craiova, echipă cu care a efectuat vizita medicală.

Rusu şi Pleaşcă luptă pentru postul de fundaş dreapta

Singura dilemă a tehnicianului Petre Grigoraş în privinţa alcătuirii primului „unsprezece“ pentru sezonul 2011-2012 pare să fie postul de fundaş dreapta. Grig va alege între Adrian Rusu şi Marian Pleaşcă, deşi în lotul oltenilor se află şi al treilea jucător pe acest post, Florin Popete. „Gabi Matei a evoluat în cea mai mare parte a meciurilor pe postul de fundaş dreapta, dar s-a transferat la Steaua şi a venit Pleaşcă, un jucător mai puţin cunoscut, dar valoros. Lui Adi Rusu i-a expirat împrumutul de un an la FC Braşov. Cei doi se vor lupta pentru postul de fundaş dreapta. Cel care va da randament mai bun acela va juca, nu am preferinţe. Cred că va fi o concurenţă acerbă, pentru că ambii sunt jucători foarte buni şi mă bucur că sunt doi fotbalişti foarte valoroşi pe acest post“, a spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS