8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOficial: Ştiinţa, în Liga a II-a

Oficial: Ştiinţa, în Liga a II-a

Toate cele cinci echipe oltene care au solicitat licenţă pentru al doilea eşalon au primit dreptul de a participa în ediţia 2011/2012, inclusiv Universitatea Craiova

Comisia de Apel a Sistemului naţional de licenţiere a cluburilor de la FRF a comunicat joi seară târziu deciziile în privinţa acordării licenţei cluburilor în vederea participării în campionatul naţional Liga a II-a, ediţia 2011-2012. Au primit licenţă toate echipele oltene: Asociaţia Clubul Sportiv Aluminiu – ALRO Slatina, Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, Gaz Metan CFR Craiova, Clubul Sportiv Municipal Slatina, dar şi FC Universitatea Craiova, care nu obţinuse licenţă pentru Liga I. Fotbal Club Timişoara SA, Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa şi Clubul Sportiv Unirea Urziceni SA nu au solicitat acordarea licenţei pentru Liga a II-a. Conform comunicatului FRF, Unirea Urziceni nu a solicitat licenţă nici pentru Liga I. Comisia a refuzat acordarea licenţei cluburilor: Fotbal Club Gloria Buzău, Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa şi Asociaţia Sport Club Juventus Bucureşti.
Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan intern. Conform Hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 20 iunie, decizia pronunţată de Comisia de Apel va putea fi atacată la Tribunalul de Arbitraj al Sportului de la Lausanne.
Iniţial, Comisia de Licenţiere a Federaţiei a hotărât că gruparea alb-albastră nu îndeplineşte criteriile pentru a evolua în acest sezon al Ligii a II-a, din trei cauze: divizarea societăţii pentru evitarea unor datorii, practică interzisă de UEFA, lipsa unui contract cu un stadion pe care să-şi dispute meciurile de acasă, datoriile către terţi. Comisia de Apel a decis ca Universitatea să primească totuşi licenţa.

Piţi: Îmi pare rău de Ştiinţa, dar Mititelu trebuie să plătească

Selecţionerul naţionalei, Victor Piţurcă, a comentat pentru GdS situaţia Universităţii: „Am aflat că clubul a primit licenţă pentru Liga a II-a, dar cred că gruparea condusă încă de Mititelu nu va putea juca deoarece nu mi s-au achitat datoriile. N-am nimic cu echipa sau cu suporterii Ştiinţei, dar Mititelu trebuie să plătească pentru prostiile şi greşelile pe care le-a făcut. Mi se pare normal ca el să-şi achite datoriile către mine. El încearcă să suspende o decizie clară şi executorie a Comisiei de Apel a FRF prin fel de fel de acţiuni în instanţele civile. Repet, n-am nimic cu Ştiinţa, dar nu există altă cale decât aceea ca Mititelu să suporte consecinţele greşelilor lui. Am vrut să ofer o alternativă, dar suporterii au decis altfel, aşa că m-am retras deoarece eu respect decizia fanilor“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII