11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu va fi căpitanul României

Mutu va fi căpitanul României

Venirea lui Victor Piţurcă la cârma naţionalei României a produs destule modificări în staff-ul tehnic şi administrativ şi se pare că vor fi consemnate şi la echipă. Retragerea lui Cristi Chivu a produs destule discuţii în privinţa numirii noului căpitan al tricolorilor, banderola plimbându-se în ultimul timp pe la mai mulţi jucători, ultima dată ajungând la Ciprian Marica. Fiind de părere că Adrian Mutu (foto) este cel mai titrat fotbalist din vestiarul României, Piţi a decis să-i acorde toată încrederea jucătorului de la Cesena, convins că „Briliantul“ s-a cuminţit, mizând, totodată, şi pe faptul că este un idol pentru mulţi dintre cei pe care îi va chema el sub tricolor. Chiar Adrian Mutu a dezvăluit presei că el este alesul banderolei, punctând că nu crede în revenirea lui Cristi Chivu asupra deciziei de retragere. „Cum îl ştiu eu pe Cristi, nu-şi va întoarce niciodată decizia de a se retrage de la naţională. În schimb, nea Piţi s-ar putea să-l convingă pe Mirel Rădoi să revină.
Ne-ar fi util! «Ce face căpitanul meu?», aşa m-a abordat nea Piţi (la telefon – n.r.). Aşa e dânsul, mobilizator! Vă daţi seama, m-am simţit bine! Dorea să ştie cum e cu Cesena, ce gânduri am. A rămas să ne vedem în Bucureşti, la o cafea“, a spus Mutu, pentru Libertatea, punctând că acum crede mai mult în calificarea la Euro 2012. „Cu nea Piţi, da, cred! E profesionist, are şi noroc, toate atuurile necesare marii performanţe. Alături de dânsul am realizat două calificări, au fost şi câteva episoade mai neplăcute, dar de fiecare dată ne-am dat mâna şi am continuat împreună. Cât timp sunt şanse matematice, nu văd de ce nu am spera chiar şi la primul loc! Să învingem noi Luxemburgul şi Franţa, acasă, apoi vom vorbi altfel. Mă bucură foarte mult revenirea domnului Piţurcă. El cunoaşte foarte bine atmosfera echipei naţionale şi o să aducă un plus“, a spus Mutu.
Altfel, FRF a mai pierdut un sponsor important, după Raiffeisen Bank. Contractul Dacia a expirat în iunie, iar producătorul de automobile a anunţat că nu-l va prelungi, bugetul naţionalei României consemnând astfel o „gaură“ anuală de un milion de euro. Federaţia mai rămâne în acest moment cu doar doi parteneri comerciali importanţi: Ursus (şase milioane de euro pe patru ani, contract până în 2013) şi Coca-Cola (1,2 milioane euro pe patru ani, scadenţa fiind în 2014).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU