6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiana Pătru: M-am întors acasă să ajut echipa SCM

Diana Pătru: M-am întors acasă să ajut echipa SCM

Cea mai experimentată handbalistă din lotul SCM Craiova, Diana Pătru, a efectuat ieri vizita medicală. Extrema de 35 de ani vrea ca noua sa echipă să nu aibă emoţii în realizarea obiectivului, evitarea retrogradării.

O parte dintre componentele echipei feminine de handbal SCM Craiova au efectuat vineri dimineaţă vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi. Printre jucătoarele care au fost programate la controlul medical în prima „tranşă“ s-a aflat şi Diana Pătru, handbalistă care a semnat în această vară cu echipa pregătită de Bogdan Burcea. Experimentata jucătoare, de 35 de ani, a revenit în oraşul natal, dornică să ajute echipa SCM să aibă un parcurs cât mai bun în noul sezon al Ligii Naţionale, care va debuta pe 3 septembrie.  „Sunt craioveancă get-beget. Aici am făcut junioratul, aici am debutat la echipa mare, la CFR Cora Craiova, apoi am plecat să joc în ţară şi în străinătate. Am acceptat oferta lui Bogdan Burcea, pentru că m-a tentat ideea de a reveni acasă şi sper să facem treabă, nu numai să evităm retrogradarea, ci să ne clasăm cât mai bine“, a spus Diana. Jucătoarea care evoluează pe postul de extremă stânga a trecut până acum pe la echipele CFR Cora Craiova, Universitatea Remin Deva, Vac (Ungaria), HCM Buzău, Oţelul Galaţi şi ultima dată a evoluat la Tomis Constanţa, echipă care în sezonul trecut s-a confruntat cu probleme financiare.
Handbalista craioveană a fost obişnuită cu performanţa. Cu Remin Deva a câştigat Cupa Challenge şi a obţinut titlul de vicecampioană naţională, iar cu echipele din Galaţi şi Constanţa a urcat pe podium, ocupând locul trei, şi îşi doreşte ca la SCM să se creeze un grup unit, dornic să obţină rezultate bune.

Din 11 iulie, sub comanda lui Burcea

Handbalistele craiovene au încheiat vacanţa. De luni ele vor începe pregătirea, prima dată individual, apoi, din 11 iulie, sub comanda noului antrenor Bogdan Burcea, pe plan local. Lotul SCM a suferit modificări importante în pauza competiţională. Nu mai puţin de 11 jucătoare au părăsit gruparea din Bănie: portarul Mihaela Ialomiţeanu, Mia Rădoi, Oana Chitacu, Victorina Bora, care era şi antrenoare, Carmina Bădiţă, Ana Maria Constantinescu, Gabriela Mihalschi, Carmen Ilie, Daniela Crap, Mariana Dumitru şi Elena Moise. În schimb, au rămas portarii Ildiko Barbu şi Maria Rădoi, jucătoarele Mihaela Briscan, Elena Nicu, Andreea Mitran şi Alexandra Gogoriţă, jucătoare care în această vară a cochetat cu lotul naţional de senioare, pregătit de Radu Voina.
În locul fetelor care au plecat, antrenorul Bogdan Burcea a făcut următoarele transferuri: Diana Pătru (extremă, Tomis Constanţa), Irina Lăzărin Radovici (Dunărea Brăila), Mihaela Pătuleanu, Camelia Tiţa (HCM Roman) şi patru junioare de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Ana Maria Apipie (extremă, CSS Caracal), Cristina Florică (extremă, CSS Drăgăşani), Ana Ion (pivot, inter, CSS Caracal) şi Andreea Ianăşi (extremă, LPS Târgu Jiu).
Craiovencele vor disputa meciurile de pe teren propriu din Liga Naţională la Filiaşi. În runda inagurală vor juca în deplasare cu Dunărea Brăila, apoi pe teren propriu contra campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea.
În sezonul 2011-2012 din Liga Naţională, echipele de pe locurile 13 şi 14 vor retrograda direct în Divizia A, iar cele de pe locurile 11 şi 12 şi primele clasate în Divizia A dispută un baraj în urma căruia primele două clasate participă la Liga Naţională ediţia 2012-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS