6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinul Dănănae, după naşul Şoavă la Arsenal Kiev?

Finul Dănănae, după naşul Şoavă la Arsenal Kiev?

Dorit de Steaua şi Dinamo, Dănănae se află în negocieri cu Arsenal Kiev, grupare care îl doreşte pentru următoarele patru sezoane

Fundaşul Universităţii, Ovidiu Dănă-nae, ar putea semna cu ucrainenii de la Arsenal Kiev, acolo unde evoluează şi naşul său, Florin Şoavă. Dorit la un moment dat de Steaua şi Dinamo, „Dănă“ a fost recomandat la Kiev de Şoavă şi ar putea semna pe patru sezoane cu Arsenal, conform stl.ro, pentru un salariu de 300.000 de euro pe sezon. „Sunt la negocieri, nu pot spune prea multe acum, probabil mâine-dimineaţă (azi – n.r.) vor fi noutăţi“, a spus Anamaria Prodan, cea care îl reprezintă pe Dănănae. Universitatea i-a eliberat fotbalistului un act valabil până astăzi, prin care jucătorul se poate transfera la orice echipă care plăteşte 700.000 de euro. Există astfel premise ca în contul Ştiinţei să intre o sumă importantă, patronul Adrian Mititelu având nevoie urgentă de bani pentru a-şi achita o parte din datorii, dar şi pentru a suporta alte cheltuieli la echipă. Arsenal Kiev a terminat campionatul pe locul nouă în prima ligă din Ucraina şi mai are în lot un român, pe atacantul Ionuţ Mazilu.

Mititelu confirmă: Gane, noul  antrenor

Patronul Universităţii Craiova a recunoscut că s-a înţeles cu Jerry Gane pentru a prelua gruparea din Bănie, stabilind şi obiectivul noului antrenor: revenirea în Liga I la finalul sezonului 2011-2012. „Da, este adevărat. În seara asta (marţi seară – n.r.) m-am înţeles cu Jerry Gane să preia Universitatea Craiova. Am încredere în el că poate să readucă echipa în Liga I, deşi vom avea lupte grele în seria în care vom fi repartizaţi“, a declarat Adrian Mititelu, conform prosport.ro. Gane şi-a început cariera de antrenor în anul 2007, ca secund al italianului Nicolo Napoli la Universitatea Craiova, iar din vara anului 2009 a devenit antrenorul principal al echipei Gaz Metan CFR Craiova. „Găzarii“ l-au înlocuit în această vară cu Cosmin Bodea. Gane urma să semneze aseară contractul cu Universitatea, înţelegere valabilă un an, cu drept de prelungire pe încă un an dacă Ştiinţa revine în prima ligă. Reamintim, FRF va comunica astăzi dacă Universitatea va primi licenţă de Liga a II-a. În cazul în care oltenii obţin această licenţă, Universitatea ar putea evolua doar dacă achită datoria de şapte milioane de euro către actualul selecţioner sau să ajungă la un consens până pe 20 august, atunci când este programată prima etapă a ligii secunde. Finanţatorul Craiovei însă speră să blocheze în civil hotărârea de achitare a banilor către Piţurcă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS