11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsoltanei: Sunt fericit că am ales Energia

Asoltanei: Sunt fericit că am ales Energia

Extrema stângă Alexandru Asoltanei a semnat un contract pe doi ani cu Energia Pandurii, cu speranţa că la Târgu Jiu se poate lupta pentru locurile fruntaşe din Liga Naţională de handbal masculin

Reprezentanta României în Cupa Cupelor la handbal masculin, Energia Pandurii Târgu Jiu, şi-a asigurat semnăturile a doi dintre cei mai promiţători handbalişti ai noii generaţii, extrema stângă Alexandru Asoltanei şi centrul Andrei Popescu, ambii de la Minaur Baia Mare. Asoltanei se află în aceste zile la Târgu Jiu pentru a definitiva actele de transfer, dar şi pentru a-şi căuta o locuinţă cu chirie pentru următorii doi ani, perioada cât s-a angajat să joace la Energia.
„Sunt foarte fericit că am ales Energia. Am semnat un contract pe doi ani. Nu regret nici un moment anii petrecuţi la Baia Mare, dar am considerat că a venit momentul să fac o schimbare şi să încerc să obţin şi altfel de performanţe decât supravieţuirea în prima ligă. Vreau participarea în cupele europene şi să ne luptăm pentru locurile fruntaşe din Liga Naţională. Ştiu că s-au mai schimbat şi aici condiţiile, ştiu că nu mai sunt banii din anii trecuţi, dar cu echipa şi cu jucătorii care s-au anunţat că vor veni, cred că se pot obţine performanţe la fel de bune“, a declarat Asoltanei. Şi sosirea lui Andrei Popescu îl încântă pe Asoltanei, mai ales că ei joacă împreună de şapte ani. „Sunt fericit că a semnat cu Energia şi Andrei Popescu, avem împreună nişte relaţii de joc din patru ani la Sighişoara şi trei la Baia Mare. Cred că este benefic pentru amândoi că am semnat cu aceeaşi echipă şi, dacă vom juca împreună pe parcursul meciurilor şi campionatului, vom face treabă bună“.

Se bate cu Florea

Ex-băimăreanul este conştient că-i va fi greu să se impună ca titular la Energia în faţa lui Gabriel Florea, golgheterul Ligii Naţionale în sezonul trecut, însă consideră concurenţa benefică pentru el şi pentru echipă. „Ştiu că voi lupta cu Florea, dar o iau ca pe o concurenţă benefică şi cred că ne vom completa foarte bine unul pe altul. Nu ştiu dacă rămâne, nu ştiu dacă pleacă, dar şi într-un caz, şi în celălalt este bine pentru mine. Vom face o echipă bună pe partea stângă“, a spus Asoltanei. Se pare că Gabriel Florea va părăsi gruparea gorjeană neacceptând reducerea contractului propusă de club. Asoltanei are în echipă câteva cunoştinţe mai vechi, Mazilu, Enache, Andrei Popescu, Vali Popescu, şi crede că-i va fi uşor să se adapteze. „Nu am vorbit prea mult cu Mazilu despre Energia cât a fost el la Baia Mare. Am vorbit ulterior şi cu el, şi cu Popescu, şi cu Enache, care este din oraşul meu. Ştiu că este foarte bine aici şi nu voi avea probleme de adaptare sau cu tribuna, cum am mai avut la Baia Mare de câteva ori, dar nu aceste lucruri au contat cel mai mult, ci faptul că am vrut să obţin performanţe sportive mai mari decât la Baia Mare“, a declarat handbalistul. Deşi a semnat cu Energia, Asoltanei nu a discutat cu tehnicianul Liviu Andrieş şi nici nu cunoaşte obiectivele echipei pentru perioada următoare. „Pe Andrieş îl ştiu doar de la televizor, din meciuri disputate cu el, dar direct nu am apucat să discutăm. N-am vorbit până acum decât cu domnul preşedinte şi cu oamenii de la club. Nu ştiu să spun pe ce loc ar putea termina Energia pentru că nu ştiu nici ce jucători vor pleca de aici şi nici cine mai trebuie să vină. Nu ştiu nici ce obiectiv are Energia. Dar cred că echipa va termina în prima jumătate a clasamentului“, a mai afirmat Asoltanei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS