14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlro a demarat spre Liga I

Alro a demarat spre Liga I

Formaţia slătineană şi-a reluat pregătirile în vederea noului sezon, în lotul aluminiştilor figurând opt nume noi, iar staff-ul tehnic anunţă că vor mai veni şi alţi fotbalişti

Divizionara secundă Alro Slatina şi-a reluat pregătirile pentru noul sezon competiţional, la finele căruia trebuie să sărbătorească promovarea în Liga I. La primul antrenament, desfăşurat pe stadionul „Metalurgistul“, antrenorii Corneliu Papură şi Daniel Mogoşanu au avut la dispoziţie un lot de 22 de fotbalişti, dintre care 13 sunt „vechi“: M. Mecea, D. Grecu – portari; Sg. Popescu, B. Vişa, M. Pasăre, C. Quist, Ed. Stoica, C. Vodiţă, D. Ene, M. Anghelina, S. Răducu, Ad. Dulcea şi G. Precup. Noutăţile aluminiştilor sunt Andrei Creţu (Concordia Chiajna), Marius Ene (Juventus Bucureşti), Alexandru Coman (Rapid Bucureşti), Marian Dedu (CS Otopeni), Cosmin Dedu (Inter Clinceni), Iulian Grosu (Petrolul Videle), Alin Coţan (Chimia Brazi), Valentin Sandu (Astra Ploieşti) – jucători de câmp, şi Mihai Dina (liber de contract), fostul atacant al Universităţii Craiova anunţând că este doar în „trecere“ pe la Slatina. „Nu sunt în discuţii cu Alro. Mă pregătesc doar câteva zile. Nu se pune problema să semnez vreun contract“, a spus Dina, fiind completat de impresarul său, Lucian Mincu: „Dina se pregăteşte două-trei zile cu Slatina, iar după aceea va pleca în afară, la un club din Rusia. Dina are un nivel, ştiţi şi dumneavoastră. Am mai negociat în România cu două cluburi, cu Târgu Mureş şi Piatra Neamţ, nu ne-am înţeles. Jucătorul a avut anumite pretenţii financiare pe care cluburile nu au putut să le onoreze. A ales Alro pentru că are nişte relaţii foarte bune cu Jean Niţulescu, a fost tatăl său spiritual, dânsul l-a lansat la FC Caracal. Poate pe la 33 de ani, când se va retrage, este posibil să-l convingă să joace la acest nivel.
Acelaşi lot a fost prezent şi la cele două antrenamente de ieri, „secundul“ Daniel Mogoşanu declarându-ne că încă nu s-a stabilit nimic în privinţa fotbaliştiilor Andrei Marinescu, Mircea Voicu, Gogu Dumitra, Ange Hebga şi Florin Radu, care la prima „strigare“ au asistat de pe margine. „Nu mai avem noutăţi în lot, cel puţin deocamdată. Conducerea nu ne-a comunicat nimic în privinţa celor cinci jucători care nu şi-au prelungit înţelegerile. Probabil zilele următoare se va decide soarta lor“, a spus Mogoşanu.

Papură, scump
la vorbă

La finalul antrenamentului, „pricipalul“ Corneliu Papură a fost extrem de rezervat în declaraţii, oferind o serie de răspunsuri evazive, mai ales în privinţa nou-veniţilor. „Lotul este în completare, mai sunt discuţii cu câţiva jucători. Mai avem nevoie probabil de un atacant, un jucător la mijloc, cam atât. Doar de doi, trei jucători mai este nevoie. Nu ştiu dacă este acoperit postul de portar, dacă nu se ajunge la un acord cu Marinescu probabil vom găsi altă variantă. Despre cum mi se pare seria vom vorbi la momentul în care se vor decide grupele. Timp de două săptămâni ne vom pregăti în Slatina, probabil cu două antrenamente pe zi, vom face şi vizita medicală, vor fi nişte teste, iar la sfârşitul fiecărei săptămâni vom avea câte un meci, adversarii vom vedea care vor fi“, a precizat Corneliu Papură.
Doi dintre jucătorii aduşi în această vară, atacantul Marius Ene (29 de ani) şi fundaşul central Marian Dedu (27 de ani), au afirmat că speră să facă treabă bună şi să promoveze în Liga I cu Alro Slatina. „Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul stabilit de oficialii clubului. Sunt fericit pentru că sunt un jucător sub contract în aceste vremuri de criză, sper să nu dezamăgesc conducerea tehnică şi administrativă. Negocierile au fost scurte şi la obiect“, a precizat Marius Ene, care a semnat pentru un sezon cu Alro. „Vin la Slatina cu gândul de a promova. Există un lot valoros, mă bucur că fac parte din acest proiect, sperăm să aducem Slatina în Liga I. M-am înţeles repede cu oficialii echipei“, a punctat Marian Dedu.
Aluminiştii se vor pregăti pe plan local în următoarele două săptămâni, urmând să dispute două jocuri amicale, primul sâmbătă, de la ora 11.00, adversara nefiind încă stabilită, iar al doilea la o „distanţă“ de şapte zile, contra divizionarei C, FC Piatra Olt. Vizita medicală va fi efectuată pe 8 iulie, iar în intervalul 11-23 iulie este programat stagiul de pregătire de la Donje Milanovac (Serbia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS