17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTimişoara, Bistriţa şi Bihor, salvate doar de TAS

Timişoara, Bistriţa şi Bihor, salvate doar de TAS

Dumitru Dragomir îi convinsese pe membrii Comitetului Executiv al FRF să lase cele trei echipe să evolueze în Liga I, dar Mircea Sandu s-a opus în ultimul moment, trimiţând cluburile nelicenţiate să-şi caute dreptatea la TAS

Comitetul Executiv al FRF, întrunit ieri, a votat două amendamente la procesul de licenţiere a cluburilor de fotbal şi a declinat luarea unei decizii în privinţa echipelor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor. În prima fază, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îi convinsese pe membrii CEx să voteze în favoarea echipelor care nu primiseră licenţa pentru Liga I, votul făcându-se într-un moment în care preşedintele FRF, Mircea Sandu, părăsise sala. „S-a votat în CEx ca FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor să joace în sezonul viitor în Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse să se voteze pentru ca în următorii trei ani să nu se mai ţină cont de manualul de licenţiere şi pentru rămânerea în Liga I a echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa. S-a aprobat, cu nouă voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă. Eu şi domnul Marius Stan (preşedintele clubului Oţelul Galaţi – n.r.) am fost împotrivă“, afirma, în pauza şedinţei, Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), membru al CEx.
La scurt timp după vot, în sală a revenit şi Mircea Sandu, consternat de hotărârea luată. A cerut o nouă rundă de vot, iar de această dată, membrii s-au răzgândit, cluburile urmând să fie licenţiate în continuare. „Greşeala de decizie a fost îndreptată, am intervenit după ce am fost informat.
Mi-am făcut datoria faţă de CEx şi am anunţat că nu avem atribuţii în procesul de licenţiere“, a spus Sandu la GSP TV.
Mai mult, la nici o oră de la decizia CEx, FRF a emis un comunicat în care a anunţat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va fi cel care va face dreptate în privinţa licenţierii Timişoarei, Bistriţei şi Bihorului.
Până la verdictul celor de la TAS, un lucru cert în privinţa Timişoarei este că nu va evolua în cupele europene, chiar dacă a ocupat locul doi în campionatul trecut şi din punct de vedere sportiv avea dreptul de a evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. „Pe lista cluburilor care au primit licenţe pentru competiţiile UEFA, sezonul 2011-2012, nu se află FC Timişoara“, a afirmat într-o conferinţă de presă Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar. Acesta a precizat că situaţia celorlalte cluburi care nu au primit licenţă pentru Liga I, dar nu sunt calificate pentru competiţiile organizate de forul european nu este de competenţa UEFA şi nu poate comenta asupra situaţiei.

Dragomir va fi tras
de „urechi“

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi-a pus în cap toţi conducătorii de club după atitudinea sa din cadrul şedinţei Comitetului Executiv. Şeful Ligii nu a respectat indicaţiile pe care le-a primit din partea cluburilor, care nu erau de acord ca Timişoara, Bistriţa şi Bihorul să evolueze în Liga I, şi şi-ar putea pierde postul pe care îl deţine de 15 ani. „Dragomir dădea din mâini, urla şi parcă înnebunise. Mai avea puţin şi-l înjura pe Marius Stan când acesta i-a cerut să nu uite că este reprezentantul tuturor cluburilor“, a afirmat un membru al CEx pentru Onlinesport. Şeful gălăţenilor l-a înfuriat la maximum pe Dragomir în momentul în care a fluturat în sală cele 14 răspunsuri împotriva menţinerii Timişoarei şi a Bistriţei în prima ligă. Marius Stan şi Dumitru Costin (AFAN) vor însă să meargă până la capăt şi intenţionează să facă demersurile necesare pentru a convoca Adunarea Generală a LPF, în care să se aducă în discuţie modul în care Dumitru Dragomir a gestionat această problemă. Mircea Sandu i-a sărit în ajutor lui Dumitru Dragomir, afirmând că şeful LPF stăpânea regulamentele, însă a dorit să facă un bine cluburilor. „Din punct de vedere al procesului de licenţiere, CEx nu are prerogative. Dragomir a fost luat de vâltoarea asta a rămânerii, a nerămânerii… Mitică vrea să fie apărătorul cluburilor din Liga 1“, a declarat Mircea Sandu la Sport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII