12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe definitivează loturile de volei la SCM-U Craiova

Se definitivează loturile de volei la SCM-U Craiova

Antrenorii echipelor de volei de la SCM-U au reuşit să păstreze nucleul de jucători din sezonul trecut

În această perioadă, antrenorii echipelor de volei de la SCM-Universitatea Craiova, Dan Pascu, la masculin, şi Puşa Dina, la fete, dar şi directorul clubului, Nicu Stoian, poartă discuţii cu unii jucători pentru definitivarea loturilor cu care vor aborda noul sezon al primei divizii.
O veste îmbucurătoare este că oficialii olteni au reuşit să menţină în lot jucători de bază, cărora le expirau contractele. „La masculin au acceptat să continue cu noi ridicătorul Laurenţiu Vînătoru şi libero-ul sârb Milos Gavrilovic. Lui Teleleu i-a expirat contractul, intenţiona să meargă la o echipă din străinătate, dar sper să rămână şi el. La fete, rămâne Denisa Drîmboi-Rogojinaru, iar Ana Maria Hambele şi Cristina Zamfir continuă şi ele“, a spus ieri Nicu Stoian, directorul clubului SCM. Alte achiziţii la echipa masculină sunt Ion Ion (principal), care a evoluat sezonul trecut la CSM Bucureşti, şi craioveanul Gabriel Ghionea, care revine la SCM-U. Dan Pascu mai urmăreşte şi alţi jucători din ţară. La echipa feminină se poartă discuţii cu trei junioare, una de la Baia Mare şi două de la Buzău, iar o altă „ţintă“ a oltenilor este ridicătoarea Andreea Niţulescu de la Ştiinţa Bacău. Din echipa de bază a plecat Valentina Rusu.

Turnee de verificare,
în loc de cantonament

Cele două echipe de volei de la SCM-U ar trebui să se reunească între 15 şi 20 iulie, iar pregătirea se va desfăşura pe plan local, după care voleibaliştii vor participa la turnee amicale. „Deocamdată, nu am stabilit sigur, dar jucătorii vor veni la reunire între 15 şi 20 iulie pentru că vor fi transferuri şi trebuie să se omogenizeze lotul. Nici o echipă din club nu va face cantonament, ci doar pregătire la Craiova, apoi vor urma turnee şi meciuri de pregătire. Vom încerca să organizăm şi noi turnee la volei, handbal şi poate chiar la baschet, apoi vom merge la turnee cu echipe valoroase. La handbal deja ne-a solicitat Oltchim pentru meciuri amicale“, a mai spus ieri Nicu Stoian.
Campionatul Diviziei A1 la volei va debuta în luna octombrie. Băieţii de la SCM-U Craiova vor avea parte în runda inaugurală de un meci greu, pe teren propriu, cu vicecampioana CVM Tomis Constanţa. Voleibalistele craiovene vor debuta în deplasare, cu „U“ Cluj. În Cupa României, băieţii vor juca în prima fază pe 12 octombrie, la Zalău, cu VCM LPS Piatra Neamţ (tur-retur). Fetele întâlnesc pe 15 şi 16 octombrie, tot la Zalău, formaţia Provolei Botoşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS