10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa: Liga a II-a sau dezafiliată?

Ştiinţa: Liga a II-a sau dezafiliată?

Craiovei i-a fost respinsă licenţa pentru Liga a II-a, dar oltenii ar putea evolua în al doilea eşalon datorită unor excepţii pe care FRF le va face doar pentru sezonul 2011-2012. Însă, din cauza datoriilor către Piţurcă, echipa ar putea fi dezafiliată.

Universitatea Craiova a depus actele pentru obţine licenţa pentru Liga a II-a, unde criteriile sunt aproximativ aceleaşi cu cele de la Liga I şi pe care Universitatea nu le-a îndeplinit. Pentru Liga a II-a nu operează criteriul cu datoriile către stat şi nu mai trebuie audit financiar. În prima instanţă, Comisia de licenţiere a judecat cazurile dosarelor pentru obţinerea licenţei de Liga a II-a, iar vineri s-a dat o decizie, care nu a fost făcută publică, ci s-a comunicat doar cluburilor interesate, printre care şi Universitatea.

Atât Viorel Duru, directorul de licenţiere al FRF, cât şi Paul Zaharia, purtătorul de cuvânt al FRF, au refuzat vineri să ofere detalii despre licenţiere în această fază, dar se pare că Universitatea Craiova nu a primit licenţa pentru Liga a II-a, iar această decizie a Comisiei poate fi atacată, cu apel, în termen de cinci zile de la comunicare. Comisia de Apel va lua o decizie definitivă până la data-limită de 30 iunie.

Ajutată
în al 12-lea ceas

 

Oficialii olteni vor depune probabil apel, iar Ştiinţa va aştepta un răspuns final până pe 30 iunie. Unde va juca totuşi Universitatea lui Mititelu? Depinde de Comitetul Executiv al FRF. Există o posibilitate legală ca unele echipe care nu au primit, în primă instanţă, licenţa de Liga a II-a, să joace totuşi în acest eşalon fotbalistic. În ROAF, art. 20 – locuri vacante – există o „portiţă" legală prin care Craiova ar putea juca în Liga a II-a. Art. 20 a fost completat cu un punct 6, care precizează că pentru sezonul fotbalistic 2011/2012 cluburile din Liga a II-a care nu obţin licenţa au încă o salvare: în mod excepţional şi numai pentru acest sezon (2011-2012) pot solicita Comitetului Executiv al FRF o excepţie şi permisiunea de a juca în competiţia de Liga a II-a! De această excepţie poate beneficia şi Universitatea Craiova.

 

Piţi – 45 de zile
de aşteptare

 

Problema care însă ar putea schimba radical viitorul Universităţii este datoria lui Mititelu către Victor Piţurcă. Reamintim, Comisia de Recurs din cadrul FRF a respins pe 5 mai recursul Universităţii Craiova în cazul datoriei către fostul manager al clubului, Victor Piţurcă. Actualul selecţioner are de primit: 1,8 milioane de euro – prima de instalare, 5 milioane de euro – clauză de reziliere a contractului şi încă 200.000 de euro – restanţe salariale, adică un total de şapte milioane de euro, după cum a decis Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF la 11 martie. De la data respingerii recursului au trecut deja 45 de zile, dar Mititelu a afirmat că speră să suspende în instanţele civile această sumă. Finanţatorul Universităţii a recunoscut că această problemă este deosebit de critică: „Dacă nu vom putea suspenda datoria către Victor Piţurcă în instanţele civile, noi nu vom putea juca fotbal. Asta e foarte clar". Chiar dacă va fi acceptată în Liga a II-a sau a III-a, gruparea lui Mititelu ar putea să nu fie programată din cauza acestei datorii către Piţurcă şi riscă astfel să fie dezafiliată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

61 COMENTARII