11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Răducan: Vom demara un proiect modern şi eficient

Paul Răducan: Vom demara un proiect modern şi eficient

Noul manager general al Academiei de Fotbal „Gică Popescu" a anunţat un proiect îndrăzneţ pentru viitor, în care se va pune accent pe calitate, şi nu pe cantitate

Gică Popescu a făcut o vizită-fulger la Craiova la începutul săptămânii şi l-a numit manager general pe Paul Răducan, demarând totodată un nou proiect, asemănător cu cel al olandezilor de la Ajax Amsterdam. „Vrem mai multă eficienţă, un profit mai mare, iar pentru asta trebuie să oferim calitate. Ne-am propus să devenim cea mai prolifică şcoală de fotbal din România şi printre cele mai respectate din Europa, iar pentru asta s-au luat o serie de măsuri. În ceea ce priveşte strict fotbalul, vor exista două grupe de elită, formate din jucători cu adevărat talentaţi, care vor lucra cu mine. Restul copiilor vor fi instruiţi de ceilalţi colegi, după un program stabilit în funcţie de vârstă, iar toată activitatea va fi monitorizată de mine. Selecţia va fi permanentă atât la nivelul şcolii, cât şi în întreaga ţară. Vreau să punctez că vom aduce doar jucători de excepţie, serioşi şi muncitori, pe care să-i pregătim cum trebuie şi să le deschidem orizontul către performanţă. Nu vreau să pierdem timpul şi banii cu cei care se mulţumesc doar să încerce, ci să investim cu cap, iar jucătorii pe care îi producem să ne reprezinte cu cinste. Ca să devenim o şcoală respectabilă şi profitabilă, înseamnă că trebuie să dăm cât mai mulţi jucători în Liga I şi la echipa naţională. Acesta este obiectivul nostru în prezent", a spus managerul Academiei „GP" Craiova. „Practic, copiem modelul Ajax Amsterdam, cel mai prolific din întreaga lume. Vom pune mare accent pe ordine şi disciplină, atât la nivelul jucătorilor, cât şi al conducerii tehnice şi administrative, pentru că noi, antrenorii şi conducătorii de şcoli sau cluburi, trebuie să fim un model pentru copii. Repet, nu vom miza pe cantitate, ci pe calitate", a completat Paul Răducan.

 

Tineret, mândria şcolii

 

Până să apară primele roade ale noului proiect, „GP" Craiova înregistrează rezultate notabile după fostul program. În perioada 7-10 iunie, juniorii C (născuţi în 1996), pregătiţi de Paul Răducan, au câştigat faza zonală disputată la Drăgăşani, surclasându-le pe Dec Severin (7-1), Pandurii Târgu Jiu (9-0) şi pe gazdele de la Liceul „Gib Mihăescu". „Urmează faza semifinală, care se va disputa la Oradea, în intervalul 27 iunie – 1 iulie, unde vom întâlni pe FC Bihor, Dinamo, ACU Arad, Şoimii Romuli Bistriţa şi Gaz Metan Mediaş. Cu siguranţă că ne vom califica în finala pe ţară, de pe 5 iulie, iar obiectivul este titlul de campioană", a spus Paul Răducan, al cărui lot este format din: An. Georgescu, L. Popescu – R. Săndoi, V. Troacă, R. Nicolae, Cr. Simion, Şt. Enache, A. Cruceru, Cl. Ştefan, V. Georgescu, C. Ionescu, Al. Cioablă, A. Svichi, N. Marin, D. Cârstoiu, R. Iancu, G. Marinoiu, I. Nistorescu şi M. Duriţă.

Academia „GP" Craiova a înregistrat şi vineri dimineaţă un succes notabil, de data aceasta prin juniorii D (născuţi în 1998), care au câştigat turneul zonal, găzduit de complexul sportiv de la „Hanul Doctorului". Elevii lui Ionuţ Cimpoieru au început ezitant, au pierdut cu CSM Vâlcea la penaltiuri, scor
10-11 (0-0 în timpul regulamentar), dar apoi au „spulberat-o" pe Dec Severin, scor 12-0. În tot acest timp, Pandurii Târgu Jiu a trecut cu 7-0 de Dec Severin şi cu 2-0 de CSM Vâlcea, câştigându-şi astfel locul în finală, alături de Academia „GP". Craiovenii i-au surclasat pe gorjeni cu 3-1 (goluri Al. Popescu 2, D. Lazăr / R. Georgi), iar locul trei a fost ocupat de CSM Vâlcea, care a profitat de neprezentarea celor de la Dec Severin. „Am început mai greoi, dar ne-am revenit şi am confirmat aşteptările. Sunt mulţumit că ne-am calificat în faza semifinală, alături de Progresul Bucureşti, Xela Baia Mare, FC Timişoara, ACU Arad şi FC Braşov. Sper să facem o figură frumoasă", a spus Ionuţ Cimpoieru, care i-a avut la dispoziţie pe: Ov. Jianu, Al. Nedieanu – A. Matuşchka, C. Piciu, T. Băluţă, R. Boboc – A. Burdeţ, Fl. Ispas, D. Lazăr, Ad. Vâlcea, R. Enache, Al. Dinu, H. Kim, B. Oprea, M. Firan, Al. Popescu, G. Tiţa, Al. Gheorghe, M. Denis, Fl. Dicu, Al. Chivu. Turneul semifinal va avea loc în intervalul 18 iunie – 1 iulie, oraşul care va găzdui competiţia urmând să fie stabilit săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII