16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Marcu: Mititelu crede că le ştie pe toate!

Mitică Marcu: Mititelu crede că le ştie pe toate!

Fostul mare campion cu Ştiinţa în 1974 a venit la Corabia pentru a-l omagia pe Oblemenco şi a spus că declinul Universităţii este cauzat de managementul finanţatorului echipei

entru Ştiinţa, luna iunie are multe „borne" istorice, printre care şi ziua de 19 iunie 1974, când oltenii au cucerit primul titlu. Mitică Marcu, campion în 1974, a fost sâmbăta trecută la Corabia şi a jucat o repriză în meciul memorial Dunărea Corabia – Universitatea.

– V-aţi reîntâlnit la Corabia cu câţiva veterani ai Ştiinţei, printre care şi Martinovici, şi aţi rezistat o repriză pe teren!

– Am jucat o repriză, dar am ieşit de pe teren la pauză deoarece mă temeam că n-o să mai pot apoi sta la masă! Am simţit ceva la un picior şi am ieşit ca să nu mă accidentez… Pierdeam… şpriţul de după meci.

– Ştiţi că duminică se împlinesc 37 de ani de la primul titlu al Ştiinţei? Vă mai amintiţi de acel sezon istoric?

– Ooo, ce de ani au trecut! A fost primul titlu şi aşa ceva nu se uită niciodată. După ce pierdusem titlul în campionatul precedent, 1972/1973, la un gol diferenţă, ne-am răzbunat în 1973/1974. A fost greu… Era să pierdem şi titlul din 1974 tot la golaveraj, dar în ultima etapă am reuşit un rezultat de egalitate la Ploieşti (Petrolul – Universitatea 0-0, n.r.) şi aşa am adus primul titlu în Bănie. Dacă am fi pierdut la Ploieşti, am fi fost la egalitate de puncte tot cu Dinamo, dar ei ar fi luat iarăşi titlul, ca şi în 1973, deoarece s-au „mobilizat". Concret, pe 19 iunie 1974, Dinamo a câştigat cu 7-0 în faţa lui FC Argeş! Argeşenii, o echipă de locul 8 din 18 echipe, au primit 50 de goluri în 33 de meciuri, dar în ultima etapă au încasat şapte! Aşa era comanda. Am avut mari emoţii în acea ultimă etapă din campionat. A fost însă frumos, de neuitat.

– După patru titluri, şase campionate şi o semifinală de UEFA, am putea juca în Liga a III-a.

– Doamne fereşte! Să nu se înveţe aşa, ba Liga a II-a, ba a III-a.

– Cazul Craiovei este confuz încă şi n-ar fi exclus ca, din cauza datoriilor lui Mititelu către Piţurcă, echipa să nu fie programată, fie ea în Liga a II-a sau a III-a!

– Mai sunt asemenea cazuri. Într-o situaţie aproape similară, Jiul Petroşani a ajuns direct în campionatul judeţean! Să sperăm că totuşi Craiova nu va avea această soartă tristă.

– Universitatea a ajuns în această situaţie din cauza managementului „original" al finanţatorului. Cum comentaţi?

– Dacă era deştept, el trebuia să vândă atunci când a avut oferte şi când ştia că este în criză. Aşa văd eu lucrurile de pe marginea terenului. N-a avut nici consilieri buni. Nu ascultă de nimeni şi jigneşte pe toată lumea. Ce mai, Mititelu crede că le ştie pe toate!

– Antrenorul Marcu, încotro?

– Deocamdată, nimic concret. Aş vrea să antrenez, dar în afară. Există nişte tatonări, să vedem.

– V-am văzut la TV, ca ziarist!

– Vă corectez, sunt doar colaborator la o emisiune de sport. Marţi seară, la TVRM, la emisiunea lui Mugur Popovici, particip ca invitat permanent. Şi discutăm deseori de Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII