15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistele oltene au venit cu medalii de la mare

Pugilistele oltene au venit cu medalii de la mare

Trei dintre sportivele legitimate la cluburi din Oltenia au câştigat Cupa României la box, iar alte şase au obţinut medalii de argint la competiţia care s-a desfăşurat pe plaja de la Mangalia

Cupa României la box feminin, desfăşurată săptămâna trecută, pe plaja de la Mangalia, a adunat la start 87 de fete, mult mai puţine ca de obicei. Un motiv ar fi absenţa cluburilor din Câmpulung Muscel şi Zalău, care la alte competiţii se prezentau cu un număr mare de pugiliste. Au existat categorii unde erau doar două sau trei sportive.
Reprezentantele cluburilor din Oltenia s-au întors acasă cu nouă medalii, dintre care trei de aur şi şase de argint.

Dora Mustăţea: Unii spectatori
erau necivilizaţi

Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a trimis în ring două fete, Dora Mustăţea şi Valentina Georgiana Curcă, ambele fiind medaliate. Dora Mustăţea a câştigat Cupa României la senioare, categoria 54 kg, după ce a depăşit-o în finală pe Paula Vesa, din Sibiu. Dora câştigase şi anul trecut cupa tot la Mangalia. „A fost primul meu an la senioare şi în finală am învins-o detaşat pe Vesa, o sportivă cu 11 ani mai mare ca mine, care practică boxul de zece ani şi are în palmares titlul de vicecampioană europeană. De această dată, ea a primit avertisment pentru ţineri repetate, nu mai putea să stea în picioare“, a povestit pugilista craioveană. Sportiva s-a arătat nemulţumită de atitudinea nepoliticoasă a unor spectatori care au asistat la meciurile de pe plajă, spunând că „unii înjurau fetele din ring, vorbeau urât şi erau chiar necivilizaţi“. Cealaltă medaliată de la CFR Marfă IRLU, Valentina Georgiana Curcă, a concurat la tineret, categoria 64 kg, şi a pierdut în finală în faţa unei sportive de la Steaua, Alina Pavel, componentă a lotului naţional. Rezultatul este bun, ţinând cont că Valentina Georgiana Curcă practică doar de trei luni boxul şi s-a aflat la primul concurs oficial. Ion Dragomir, antrenorul care împreună cu Marcel Sârba se ocupă de pregătirea celor două fete de la CFR Marfă IRLU, s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute la Mangalia şi a ţinut să mulţumească unor oameni care-i sprijină: „Rezultatele sunt bune, dacă ţinem cont că suntem cel mai sărac club care a avut fete medaliate. Mulţumim domnilor Paul Frăţică şi Liviu Bonci, care ne sprijină, dar şi conducerii şcolilor «Henri Coandă» şi «Charles Laugier», acolo unde învaţă fetele“.

Ancuţa Vlad,
doar argint

CSM Craiova a fost reprezentat doar de o fată, Anca Vlad, la senioare, categoria 64 kg. Sportiva pregătită de maestrul Vasile Fîntînă a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de argint, fiind învinsă în finală de Iulia Novăcioiu, de la Steaua Bucureşti. Novăcioiu, care de obicei făcea categoria 60 kg, dar acum a trecut la 64, l-a avut în colţul ringului pe Adrian Lăcătuş, care o antrenează atât la club, cât şi la lotul naţional.
Ancuţa Vlad, care s-a aflat la al doilea eşec în cariera sa, s-a simţit nedreptăţită de decizia arbitrilor, care au dat-o câştigătoare pe Novăcioiu, colega sa de la lotul naţional. La Cupa României a arbitrat şi un craiovean, Iulian Cărămidă, arbitru AIBA.
Clubul CSM Drobeta Turnu Severin a obţinut la Mangalia o medalie de aur, prin Ionela Nicoleta Lazăr (categoria 63 kg) – junioare, care a trecut în finală de gorjeanca Ana Pătraşcu (Pandurii Târgu Jiu) şi una de argint, prin Cosmina Garonfir (60 kg) – tineret. Şi din Slatina au fost trei medaliate. Florina Marinela Radu a obţinut o medalie de aur la junioare, categoria 75 kg, iar Violeta Lăzăroiu (54 kg) – junioare şi Nicoleta Badea (60 kg) – senioare au luat argint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS