3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi a refuzat naţionala

Hagi a refuzat naţionala

„Regele“ a anunţat cu jumătate de gură că nu vrea la naţională, iar Mircea Sandu nu pare dispus să se mai roage de el

După întâlnirea de la Casa Fotbalului, Gică Hagi afirma că luni va anunţa dacă va prelua sau nu naţionala României, fiind „deranjat“ că tricolorii sunt deja la jumătatea preliminariilor CE din 2012, cu şanse destul de reduse de calificare. La doar câteva ore, „Regele“ a declarat că renunţă la ideea de a-i antrena pe tricolori, insinuând că nu doreşte ca în CV-ul său să fie trecută o nouă calificare ratată. „Sută la sută nu vin acum la naţională. Aşa cum am spus, mie îmi plac proiectele care încep de la zero. Nu vreau să iau o echipă din mers“, a spus, pentru Adevărul, Gică Hagi, care nu a agreat nici ideea de a colabora cu Anghel Iordănescu, pe care Mircea Sandu îl vrea director tehnic.
La scurt timp după decizia lui Gică Hagi au urmat şi ironiile din partea lui Răzvan Lucescu, fostul selecţioner amintindu-şi de perioada în care era criticat de „Rege“. „Cum m-am simţit atunci când m-a atacat Hagi? Of… Pentru mine şi pentru toţi românii, Hagi este un monument, dar riscă să se aşeze păsările pe el şi să-l murdărească! Ar fi bine să se cureţe. În rest, îi urez mult succes şi nu vreau să vorbesc mai mult pe această temă“, a spus Lucescu Jr., completat fiind de fostul preşedinte al clubului Galatasaray, Adnan Polat: „Hagi a fost o dezamăgire totală“.
Declaraţia făcută vineri de Gică Hagi l-a înfuriat şi pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, care a demarat deja negocieri cu alţi doi tehnicieni, Jose Antonio Camacho şi Victor Piţurcă. Ultimul are cele mai mari şanse să fie numit selecţioner, în primul rând pentru că are experienţa necesară, apoi pentru că nu este atât de scump precum contracandidatul său. Soluţia Camacho i-a fost propusă lui Mircea Sandu de bunul său prieten Angel Maria Villar, preşedintele federaţiei spaniole, însă tehnicianul iberic cere 500.000 de euro pe an, cu 200.000 mai mult decât i se oferă lui Hagi şi cât a avut Răzvan Lucescu. Pe lista „Naşului“ se regăseşte în continuare şi germanul Winfried Schafer, dar şansele acestuia au scăzut mult după caracterizările primite în ultimul timp.

Tricolorii sunt gata
să bată Paraguayul

Până la numirea noului selecţioner, România trebuie să câştige amicalul cu Paraguay, programat duminică, de la ora 1.00 (TVR 1), pe stadionul „Defensores del Chaco“ din Asuncion. Aceasta este cea de-a doua confruntare dintre cele două reprezentative, în prima, disputată pe 3 iunie 1998, pe arena din Ghencea, România câştigând cu 3-2, graţie unei „duble“ a lui Adrian Ilie şi a unui gol al lui Hagi din penalti. Întâlnirea de la Asuncion este partida cu numărul 300 disputată în deplasare pentru România, al cărei palmares este negativ, consemnând 91 de victorii, 87 de egaluri şi 121 de înfrângeri. La general, parcursul tricolorilor a fost următorul: 619 meciuri, 274 victorii, 154 de egaluri, 191 de înfrângeri, 1031 – 811 golaveraj.
În partida cu Paraguay, interimarii Ştefan Iovan şi Emil Săndoi nu vor putea alinia „unsprecele“ dorit, Ciprian Marica sărind din schemă după o accidentare la gleznă, în timp ce Lucian Sânmărtean s-a ales cu o întindere musculară după meciul cu Brazilia şi ar putea absenta şi el. „Unsprezecele“ României ar putea fi următorul: Tătăruşanu – Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici – Torje, Mureşan, Bourceanu, Zicu – Surdu, Alexe. De partea cealaltă, selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino, ar putea începe partida cu Barreto – Piris, Cardozo, Benegas, Samudio – Perez, Molinas, Riveros, Martinez – Santa Cruz, Valdez.
După ce l-am „retras“ pe Ronaldo, în meciul România cu Paraguay alt jucător important îşi va lua la revedere de la cariera de fotbalist, fiind vorba de Roberto Acuna, participant la trei ediţii ale CM. Acuna (39 de ani), care a jucat nouă ani în Primera Division, la Zaragoza şi Deportivo, s-a retras iniţial din activitate în 2007, dar a revenit pe gazon doi ani mai târziu, în tricoul celor de la Rubio Nu, o echipă mică din prima ligă paraguayană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII