17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCodruţ Cioroiu atacă podiumul la Teliu

Codruţ Cioroiu atacă podiumul la Teliu

În weekend sunt programate la Teliu, o localitate aflată la 20 de kilometri distanţă de Braşov, etapele cinci şi şase din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă (CNVC). Etapa a cincea este organizată în memoria unui mare pilot, care a decedat în aprilie, Eugen Ionescu-Cristea, iar la start va fi un număr record de participanţi, 79.
Printre piloţii care vor evolua la grupele A şi A5 se află şi craioveanul Codruţ Cioroiu, care va concura pe un Mitsubishi Lancer EVO 8. „Cioară“, cum îi spun colegii, speră să urce pe podium. „La aceste etape am ca obiectiv doar clasarea pe podium la grupele A şi A5, întrucât este un traseu de viteză, cu multe viraje, iar cu maşina mea sunt dezavantajat, deoarece are o putere mult mai mică la motor decât maşinile majorităţii concurenţilor. Eu folosesc o cutie de viteze de serie, nu o cutie cu craboţi. Diferenţa între cele două este că la cea cu craboţi câştigi minimum 1 secundă/km“, a spus Codruţ Cioroiu.
Pilotul craiovean a mai participat la sfârşitul lunii trecute la etapele trei şi patru şi a ocupat primul său podium din acest sezon. În clasamentul general de la Grupa A, Codruţ ocupă locul patru, cu 26 de puncte acumulate, şi este un pretendent la podiumul de etapă şi la Teliu. Tot la grupa A mai concurează o sportivă din Craiova, Monica Cojocaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS