21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia s-a ţinut bine cu Brazilia

România s-a ţinut bine cu Brazilia

Amical
Brazilia – România 1-0
Stadion „Pacambeu“, spectatori: 40.000.
A marcat: Fred ‘23.
Brazilia: Victor – Maicon, Lucio (‘71, Luizao), David Luis, Andre Santos – Elias, Sandro (‘60, Lucas), Fred (‘30, Ronaldo; ‘45, Nilmar) – Robinho (‘66, Lucas da Silva), Neymar (‘77, Thiago Neves), Fabio.
Antrenor: Mano Menezes.
România: Tătăruşanu (‘67, Pantilimon) – Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici – Torje, Bourceanu (‘66, Giurgiu), Mureşan (‘80, Alexa), Sânmărtean (‘53, Alexe) – Surdu (‘45, Tănase), Marica (‘73, Zicu).
Antrenor: Ştefan Iovan.

Tricolorii au lăsat o impresie bună la Sao Paolo, dar au fost criticaţi de jucătorii carioca pentru că nu l-au lăsat pe „Fenomenul“ Ronaldo să marcheze în meciul său de retragere

Reprezentativa României a fost învinsă miercuri dimineaţă, la Sao Paulo, cu 1-0, de selecţionata Braziliei, într-un meci amical disputat la Sao Paulo, în care Ronaldo s-a retras din naţionala carioca.
Tricolorii, conduşi de pe bancă de Ştefan Iovan şi Emil Săndoi, au început slab meciul, brazilienii trecându-şi în cont prima ocazie încă din minutul 3, când Bourceanu l-a faultat pe Jadson, însă lovitura liberă nu a avut urmări pe tabela de marcaj. „Samba“ a continuat, Maicon (‘8), Neymar (‘12) şi Robinho (‘20) l-au încercat şi ei pe Tătăruşanu, care a cedat însă în faţa lui Fred. Noua speranţă a Braziliei, Neymar, găsit excelent în careu de Elias, a pasat pe lângă Tătăruşanu spre Fred, care a îndeplinit o simplă formalitate de la câţiva metri (1-0).
„Treziţi“ de gol, tricolorii au replicat imediat, Gabi Mureşan prinzând o „torpilă“ de la peste 30 de metri, însă mingea a zguduit transversala (‘24). Starul Ronaldo şi-a făcut apariţia pe teren abia în minutul 30, l-a înlocuit pe Fred şi a produs un ropot de aplauze în tribune. „Fenomenul“ a rezistat 15 minute pe teren, dar a irosit trei mari ocazii (‘35, ‘37, ‘42), la două dintre ele opunându-se Tătăruşanu.
În pauza jocului a avut loc ceremonia de retragere a lui Ronaldo, dublul campion mondial reuşind cu greu să-şi stăpânească emoţiile în faţa fanilor: „Sunteţi minunaţi. Iertaţi-mă că nu am înscris în ultimul meu meci, în ultimele mele 15 minute. Nu pot decât să vă mulţumesc pentru sprijinul şi dragostea pe care poporul brazilian mi le-a oferit de-a lungul acestor ani“, a declarat Ronaldo, conform Mediafax.
La reluare, jocul a scăzut mult în intensitate, acalmia fiind întreruptă de ocaziile lui Nilmar (‘54, ‘63), Neymar (‘69) şi Thiago (‘79), în timp ce la poarta cealaltă au fost periculoşi Alexe şi Torje. În finalul partidei de pe „Pacambeu“, publicul a început să-şi huiduiască favoriţii pentru jocul slab şi să-i aplaude pe români, care au primit şi „ole-uri“ la succesiunile de pase.

S-au supărat pe Tătăruşanu

Selecţionerul Braziliei, Mano Menezes, a fost extrem de iritat când a fost întrebat de jurnalişti despre huiduielile fanilor brazilieni: „Nu găsiţi niciodată nimic pozitiv? Vă uitaţi doar la părţile negative. Intenţionez să mă folosesc de persoane inteligente ca dumneavoastră. Persoanele cu intenţii bune sigur mă vor ajuta. Când ai ocazii şi le ratezi încep huiduielile, iar acest lucru afectează jucătorii“. La rândul său, atacantul Robinho a apreciat că fanii au huiduit deoarece la Sao Paulo publicul este mai „exigent“.
Mult mai supărat a fost Neymar, care i-a „bătut obrazul“ lui Ciprian Tătăruşanu pentru că nu l-a lăsat pe Ronaldo să-şi încheie cariera cu gol. „Ronaldo a încercat să marcheze de trei ori şi portarul ar fi putut să-l ajute, să-l lase să înscrie. Noi am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să le concretizăm“, a declarat Neymar, primind imediat replica portarului român. „N-am venit aici să-l las pe Ronaldo să-mi dea goluri, doar mi-am făcut treaba. Ronaldo este cel mai mare atacant al secolului. Brazilia a încercat să-şi facă treaba bine, aşa cum am încercat şi noi“, a explicat Tătăruşanu.
Pentru România nu s-a terminat „expediţia“ din America de Sud, tricolorii urmând să joace sâmbătă, la Asuncion, un amical cu Paraguay, confruntarea fiind programată de la ora 23.00.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS