24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Am renunţat la proiectul unei noi echipe

Piţurcă: Am renunţat la proiectul unei noi echipe

Fostul selecţioner a explicat motivele pentru care proiectul „New Ştiinţa“ stagnează, dar a admis că s-ar implica, în cazul în care primăria ar prelua actuala Universitatea sau Gaz Metan CFR

Piţi a urmărit în Craiova amicalul din miez de noapte Brazilia – România, el sosind pentru câteva zile în Bănie să-şi revadă familia, şi a răspuns întrebărilor GdS.
– Planul dumneavoastră de a face o nouă echipă la Craiova stagnează. Sunteţi de marţi seară în Bănie, aţi venit să pregătiţi o revenire în forţă?
– Am venit acasă, ca să spun aşa. Aici, la Craiova, sunt mama şi familia fratelui meu, Gină. Să răspund la prima parte a întrebării. Într-adevăr, planul unei posibile noi echipe la Craiova stagnează. De ce? Opinia suporterilor a contat. Unii suporteri vor în Craiova doar Universitatea actuală, aflată însă în destrămare din cauza acestui pseudofinanţator, iar alţii îmbrăţişează ideea mea. Cu alte cuvinte, mie mi se pare că lucrurile nu sunt în ordine… De aceea am acceptat să vorbesc direct cu suporterii pentru a afla opinia lor, deoarece, repet, pentru mine contează enorm punctul de vedere al fanilor. Am înţeles că majoritatea vor această echipă, iar eu le respect decizia. A fost şi un protest în acest sens, n-am auzit pe nimeni că ar dori o nouă echipă. M-au şi sunat nişte băieţi de la mai multe facţiuni ale suporterilor şi care mi-au spus acelaşi lucru, că, pentru ei, această Universitate contează. Mi se pare corect să ţin cont de părerea lor.
– Cu alte cuvinte, aţi renunţat.
– Da, bineînţeles.
– În varianta în care finanţatorul Mititelu ar ceda echipa Primăriei Craiova, aşa cum circulă un zvon prin urbe, atunci v-aţi reimplica, alături de autorităţile locale, în proiectul unei echipe a comunităţii?
– Dacă acest scenariu s-ar întâmpla, răspunsul meu se subînţelege: Da. De fapt, acesta-i proiectul meu: o echipă a comunităţii, a suporterilor, sub patronajul primăriei, cu implicarea şi a altor investitori. Dar am spus asta de mult timp. Dacă în acest proiect este nevoie de mine, de ajutorul meu, o voi face.
– Revenind la proiectul pe care l-aţi propus Craiovei: era vorba de echipa Gaz Metan CFR Craiova, care ar fi urmat să promoveze şi să devină noua formaţie a oltenilor?
– Nu mai este un secret faptul că, într-adevăr, aşa gândisem. Ţin să precizez că eu nu veneam cu bani şi nici nu m-aş autopropus în funcţii de conducere sau altceva. Această formaţie trebuie să fie condusă şi finanţată de autorităţile locale şi să fie a suporterilor. Dacă oameni de afaceri potenţi din punct de vedere financiar veneau şi ei lângă acest proiect, lângă această formaţie, era în regulă.

Nu s-a vorbit cu patronul de la Gaz Metan CFR Craiova
 
– Totuşi, Victor Piţurcă nu avea nici o funcţie? Înţelesesem că aţi fi fost manager general al grupării oltene de care ipotetic vorbim.
– Eu doar făceam strategia pentru ca echipa să ajungă în prima ligă. Apoi, aş fi continuat proiectul pentru ca echipa să se bată la vârf, pentru titlul campionatului în final. Desigur, asta în funcţie de ce decideau cei care finanţau acest proiect. Cei care conduceau urma să stabilească şi organigrama ş.a.m.d. De exemplu, poate că Primăria Craiova – dacă s-ar fi reuşit să preia noua echipă – nu ar fi fost interesată de serviciile mele, nu?! De aceea spun că eu doar am gândit strategia, una în care echipa comunităţii să facă performanţă, adică un proiect cu finalitate dorită de suporterii olteni din 1991 încoace – câştigarea titlului. Tot pentru un asemenea proiect, întins pe câţiva ani, am venit şi în iarnă la Universitatea. Dar mi s-a pus lacăt la intrare!
– Credeţi că Primăria Craiovei, pe criza asta, ar fi putut asigura buget pentru a promova o echipă de fotbal în prima ligă? Aţi găsit investitori şi din Capitală?
– Urma să găsim. Primul pas însă era ca aceia care ar fi preluat echipa Gaz Metan CFR Craiova să stea de vorbă cu cel care patronează această grupare olteană. Nu s-a făcut însă nimic în sensul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII