Acasă Sport Spadasinele craiovene, învinse de steliste

Spadasinele craiovene, învinse de steliste

Duelul deja tradiţional din competiţiile interne de spadă dintre fetele de la CS Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti a fost câştigat, weekendul trecut, la Cupa României, de sportivele de la clubul bucureştean. Stelistele s-au impus, în Sala Floreasca, atât în întrecerea individuală, cât şi pe echipe.
La individual, câştigătoarea trofeului a fost o spadasină din Craiova, Anca Măroiu, care reprezintă clubul Steaua. Anca a trecut în finală de colega sa de club, Ana Maria Brânză. Pe a treia treaptă a podiumului a urcat Loredana Iordăchioiu, de la CS Universitatea Craiova. În semifinale, Loredana a fost depăşită de Măroiu, cu 15-14, după un asalt spectaculos, în care a recuperat de la 11-14, iar la ultima tuşă nu a observat că nu are butonul de contact din vârful spadei decât după acordarea deciziei arbitrului. În meciul pentru locul trei, Iordăchioiu a învins-o pe Ana Zdanovschi (Steaua) cu 15-9.

CSU 2, aproape
de podium

În proba pe echipe, CS Universitatea Craiova 1, în componenţa Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr, Oana Puiu, a întâlnit în finală, conform tradiţiei, pe Steaua, iar bucureştencele şi-au adjudecat trofeul după ce s-au impus cu 45-37. În semifinale, craiovencele, pregătite de antrenorii emeriţi Dumitru Popescu şi Mircea Alecu, trecuseră de Farul Constanţa, iar în sferturi de LPS „Petrache Trişcu“ 1. Echipa a doua a clubului Universitatea a încheiat concursul pe locul patru, pierzând meciul pentru locul trei în faţa celor de la Farul Constanţa. LPS  „Petrache Trişcu“ 2 Craiova s-a clasat pe locul şase.

Exit mobile version