8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA plecat Mihalschi, au venit junioare de la Vâlcea

A plecat Mihalschi, au venit junioare de la Vâlcea

În locul unor handbaliste experimentate precum Crap, Chitacu, Dumitru şi Mihalschi, la SCM Craiova au fost aduse patru junioare de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Apipie, Florică, Ion şi Ianăşi

Echipa feminină de handbal SCM Craiova este în reconstrucţie. Noul antrenor, Bogdan Burcea, este cu ochii pe jucătoare în această perioadă. Clubul oltean a făcut luni primele achiziţii, după ce a participat la licitaţia de jucătoare de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE) de la Râmnicu Vâlcea.
La „târgul de jucătoare“ născute în anii 1992 şi 1993 au fost prezenţi oficiali ai majorităţii echipelor din Liga Naţională, iar SCM Craiova a reuşit să achiziţioneze patru din cele zece handbaliste care erau de vânzare, Ana Maria Apipie (extremă, CSS Caracal), Cristina Florică (extremă, CSS Drăgăşani), Ana Ion (pivot, inter, CSS Caracal) şi Andreea Ianăşi (extremă, LPS Târgu Jiu). Toate patru sunt componente ale naţionalei de tineret a României, care va participa la Campionatul European U19, ce se va desfăşura în perioada 4-14 august, în Olanda. Antrenorul Bogdan Burcea speră ca tinerele jucătoare să se integreze la Craiova: „Am încercat să le convingem pe fete că avem o echipă tânără, de perspectivă. A contat mult că sunt oltence. Nu sunt încă jucătoare care să ducă un meci întreg, dar sper să ne ajute. Am mai fi vrut alte două fete, dar le-au luat alte echipe, Zalău şi Cluj“.
În sezonul recent încheiat, Apipie, Florică, Ion şi Ianăşi au jucat pentru Naţional Râmnicu Vâlcea, echipă care a reuşit promovarea în Liga Naţională, dar va juca şi la anul în Divizia A, deoarece nu are personalitate juridică, iar federaţia nu are bani să susţină financiar echipa.
Tehnicianul craiovean a mai spus ieri că în câteva zile va definitiva lotul: „În câteva zile veţi afla şi numele celorlalte fete care vor semna cu noi şi pe care ne vom baza în sezonul viitor“.

Au plecat jucătoare „scumpe“

O dată cu decizia conducătorilor clubului, de a nu-i mai prelungi Victorinei Bora contractul, de data aceasta de antrenoare, câteva jucătoare experimentate, aflate la final de contract, au decis să părăsească gruparea din Bănie, motivul principal fiind acela că nu au reuşit să obţină o sumă de bani avantajoasă pentru ele ca să-şi prelungească înţelegerea. Dana Crap, Oana Chitacu, Mariana Dumitru şi, mai nou, Gabriela Mihalschi, şi-au încheiat socotelile cu clubul oltean şi cel mai probabil vor fi adversarele echipei SCM în viitorul sezon din Liga Naţională. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII