13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal a egalat recordul legendarului Borg

Nadal a egalat recordul legendarului Borg

Tenismanul spaniol a cucerit al şaselea titlu la Roland Garros şi împarte cu legendarul Bjorn Borg recordul absolut de trofee pe zgura pariziană

Rafael Nadal a făcut istorie pe zgura de la Roland Garros, câştigând, duminică, în faţa eternului rival Roger Federer, al şaselea titlu la Open-ul francez. Spaniolul s-a impus în patru seturi în faţa elveţianului Federer, scor 7-5, 7-6, 5-7, 6-1. Al 25-lea duel direct între Nadal şi Federer a produs, aşa cum era de aşteptat, un meci de zile mari pe arena centrală „Philippe Chatrier“, care a avut mai toate ingredientele: mingi spectaculoase, întoarceri de scor, atacuri la fileu, mingi puse la milimetru în terenul adversarului, un pic de vânt, dar şi o scurtă rafală de ploaie care le-a oferit celor doi jucători un respiro.
Prin succesul de la Paris, „toreadorul“ Rafa Nadal a reuşit să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul mondial, a intrat în istorie şi a egalat recordul suedezului Bjorn Borg de titluri câştigate la Roland Garros. Nadal a reuşit acest lucru la 25 de ani şi două zile, în timp ce Borg a ajuns la această cotă la 25 de ani şi o zi. „Este o onoare pentru mine să egalez recordul lui Bjorn Borg în ceea ce priveşte victoriile de la Roland Garros. Voi continua să muncesc pentru a juca şi mai bine, în 2012, dar astăzi (duminică – n.r.) permiteţi-mi să mă bucur de acest succes. Şase… încep să se adune. Nu sunt cel mai bun jucător din istoria tenisului, dar sunt mândru că mă aflu printre aceştia“, a declarat ibericul într-un interviu acordat publicaţiei franceze L’Equipe.

Succesul, o descătuşare
pentru iberic

Pentru Nadal, câştigarea Open-ului parizian a venit ca o descătuşare: „Când acest trofeu vine după momente în care ai fost în dubiu, are o savoare şi mai specială. Am intrat în această competiţie cu mult mai puţină încredere decât de obicei. M-a afectat enorm pierderea a patru finale în faţa lui Novak Djokovic. A fost foarte greu. Dar am păstrat o atitudine bună mai tot timpul, pentru a-mi regăsi ritmul exact atunci când aveam nevoie mai mult. Este o uriaşă satisfacţie personală că am putut să câştig la Paris, după ce am început atât de slab“.

Ţinta lui Federer: Wimbledon

Federer se gândeşte deja la următorul turneu de mare şlem, cel de pe iarba de la Wimbledon.
„În mod normal, trebuie să fii puţin dezamăgit după ce pierzi un turneu de mare şlem, dar astăzi (duminică – n.r.) simt prea puţin acest lucru, în ciuda faptului că nu am putut profita de mai multe şanse pe parcursul meciului şi mă refer mai ales la cele de la începutul setului al patrulea. Sunt trist că am ratat  trofeul, dar cred că a fost o finală frumoasă. Mă simt foarte bine din punct de vedere psihic şi sunt încrezător în legătură cu ceea ce mai pot oferi tenisului. În acest moment, prioritatea mea este să câştig la Wimbledon. Este un turneu special pentru mine“, a precizat Roger Federer.

Djokovic mai aşteaptă

Învins în semifinale de Roger Federer, sârbul Novak Djokovic (2 ATP) a ratat şi şansa de a deveni numărul 1, deoarece Nadal n-a pierdut finala. Nole, care se află la 45 de puncte în spatele lui Nadal, a întrerupt seria de 43 de victorii consecutive. El fusese neînvins din noiembrie 2010, când pierdea în faţa lui Federer în Turneul Campionilor. Sârbul şi-a accentuat tendinita la genunchi şi ratează turneul pe iarbă de la Queen’s, urmând să participe direct la Wimbledon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS