22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Boc: Ştiinţa ar putea dispărea!

Alexandru Boc: Ştiinţa ar putea dispărea!

Fostul mare fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“ susţine că, din cauza datoriilor, Universitatea ar putea să nu mai joace fotbal

Campion cu Ştiinţa în 1974 şi fost preşedinte al Craiovei în 1998, Alexandru Boc a comentat situaţia critică a Universităţii la 37 de ani de la obţinerea primului titlu al oltenilor.
– La ora acestui dialog există destule incertitudini privind viitorul Universităţii, nu ştim încă în ce ligă va juca echipa olteană, dacă va mai evolua pe „Ion Oblemenco“, adică se cam stinge Ştiinţa, „campioana unei mari iubiri“! Dumneavoastră ce mai ştiţi de Craiova?
 – Ce aş putea să ştiu eu în plus? Sunt la Oradea, într-un concediu. Vineri, am avut un eveniment, aniversarea zilei mele de naştere, şi am rămas în zonă câteva zile (Boc este născut la Vaşcău, în judeţul Bihor, pe 3 iunie 1946 – n.r.). Despre Craiova ştiu doar din presă. Chiar acum am citit că n-ar fi exclus ca echipa de Liga a II-a, Gaz Metan CFR Craiova, să revină din „exilul“ din Turnu Serverin acasă, la Craiova, că îşi caută parteneri puternici din punct de vedere financiar şi că ar fi posibilă o colaborare cu Primăria Craiova, ca obiectiv având promovarea în Liga I.

Gaz Metan CFR Craiova, o alternativă
la Ştiinţa

– Despre o posibilă nouă echipă la Craiova sunt doar presupuneri şi, deocamdată, discuţii. Că se va merge pe ideea promovării formaţiei Gaz Metan CFR Craiova, idee agreată de oficialii acestei echipe, rămâne de văzut…
– Nu cunosc detalii şi nu comentez. Ştiu doar că, la 37 de ani de la primul titlul al Ştiinţa, noi vorbim de destrămarea Universităţii! Oltenii vor afla în curând în ce ligă vor evolua deoarece săptămâna viitoare se vor comunica licenţele pentru Liga a II-a.
– Apropo de licenţiere: cum este posibil să se modifice ROAF acum pentru a se acorda licenţe echipelor din Timişoara şi Bistriţa sau cel puţin aşa s-a înţeles dintr-o declaraţie a preşedintelui Dragomir?
– Deocamdată, nu ar trebui să facem asemenea presupuneri. Timişoara şi Bistriţa au fost retrogradate, printre altele, şi pentru divizare, iar regulamentul prevede că, în cazul divizării, echipele nu mai au drept de promovare trei ani. Ca şi Craiova. Adunarea Generală a LPF va decide eventuala modificare a statutului, iar noul ROAF se va aplica începând cu sezonul viitor.
– Înseamnă că ambele echipe, Timişoara şi Bistriţa, nu vor evolua în Liga I în 2011/2012!
– N-au nici o şansă. Asta-i părerea mea, dar Adunarea Generală a LPF va decide.
– Există însă o probabilitate sumbră pentru Ştiinţa: dacă Mititelu nu va reuşi să suspende datoria către Piţurcă în instanţele civile, Craiova ar putea să nu mai joace fotbal!
– Aşa este, Universitatea ar putea dispărea din fotbal! Suporterii Ştiinţei, istoria echipei, nu merită aşa ceva.

Mititelu a plătit „suporteri“ să-l înregistreze pe Piţi!

– Pe 19 iunie se împlinesc 37 de ani de la câştigarea titlului campionatului 1973/1974, cu dumneavoastră titular în echipa oltenilor, iar acum vorbim de scufundarea brandului Ştiinţei!
– Ca alternativă, se poate face o echipă nouă, pe scheletul celor de la Gaz Metan CFR Craiova, dar să fie a oraşului şi să promoveze în prima ligă. Ziceţi că trebuie bani mulţi? Da, dar s-ar putea găsi. Lângă Piţurcă, cel care este cu ideea unei noi echipe, ar putea veni oameni şi din Bucureşti, potenţi financiar.
– Credeţi că Piţurcă mai agreează acest proiect din moment ce i s-a întâmplat acea poveste cu înregistrarea unei discuţii private între el şi suporteri, care a fost făcută publică? Am înţeles că este dezamăgit…
– Are şi motive, este urât ce i s-a întâmplat. Ştiţi cine l-a înregistrat pe Piţurcă? Nişte… Mă abţin să-i cataloghez public, dar erau oameni plătiţi de Mititelu!
– Deocamdată, nu există dovada afirmaţiei dumneavoastră cum că Mititelu i-ar fi plătit pe acei „suporteri“…
– Bine, nu există! Nu aceştia sunt însă adevăraţii suporteri ai Universităţii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII