12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVeniră punctele, plecă Răzvan

Veniră punctele, plecă Răzvan

Preliminarii CE 2012
România – Bosnia-Herţegovina 3-0
Stadion „Giuleşti“, spectatori: 9.000.
Au marcat: Mutu ‘37, Marica ‘40, ‘55.
România: Tătăruşanu – Săpunaru, Tamaş, Papp, Raţ – Torje, Mureşan, Bourceanu, Sânmărtean (‘63, Tănase) – Mutu (‘83, Surdu), Marica (‘87, Alexe). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Bosnia: Hasagici – Mujdza, Mravaci, Spahici, Lulici – Rahimici, Medunjanin (‘46, Ibisevici) – Pjanici, Misimovici, Ibricici (‘64, Stilici) – Dzeko (‘64, Muslimovici). Antrenor: Safet Susici.
Cartonaşe galbene: Torje, Săpunaru, Surdu / Stilici.
Au arbitrat: J. Eriksson – S. Wittberg, D. Warnmark.

Naţionala României a trecut la pas de reprezentativa Bosniei-Herţegovina, câştigând categoric pe stadionul „Giuleşti“, scor 3-0, într-un meci din cadrul grupei D a preliminariilor CE din 2012. Elevii lui Răzvan Lucescu au deschis scorul prin Mutu, care a reluat cu latul, din şapte metri, o centrare de pe stânga a lui Raţ (1-0, ‘37), iar patru minute mai târziu au majorat diferenţa la capătul unei faze la indigo, Raţ a centrat, iar Marica a înscris (2-0, ‘41). La reluare, bosniacii au fost mai ofensivi, dar cei care au punctat au fost tot românii, Marica a recuperat o minge la 25 de metri şi a scăpat singur cu Hasagic, ridicând scorul la 3-0 (3-0, ‘55). România ar fi putut încheia meciul cu un avantaj de patru goluri, însă Cristi Săpunaru a executat slab penaltiul obţinut de Torje în prelungiri.
„A fost un meci perfect, s-a jucat într-o manieră extraordinară. Bosniacii au tratat cu mai mare uşurinţă meciul de la Bucureşti, s-au crezut învingători de la început, au crezut că este haos la noi. S-au înşelat şi au întâlnit o echipă motivată. Acum suntem acolo, avem meciurile directe cu adversarii principali. Suntem în plină luptă pentru calificare“, a spus Răzvan Lucescu. „Aş dori să felicit naţionala României pentru această victorie absolut meritată“, a punctat selecţionerul Bosniei, Safet Susic.
Clasamentul grupei D arată astfel: 1. Franţa – 13 puncte (6 jocuri), 2. Belarus – 9 puncte (6 jocuri), 3. România – 8 puncte (6 jocuri), 4. Albania – 8 puncte (5 jocuri), 5. Bosnia – 7 puncte (5 jocuri), 6. Luxemburg – 1 punct (6 jocuri).
România mai are de jucat cu Luxemburg (în deplasare, pe 2 septembrie), Franţa (acasă, pe 6 septembrie), Belarus (acasă, pe 7 octombrie) şi Albania (în deplasare, pe 11 octombrie).

Răzvan ne-a zis pa

La doar câteva ore de la succesul contra Bosniei, care ne-a readus în cărţile calificării la turneul final din Polonia şi Ucraina, selecţionerul Răzvan Lucescu a decis să se retragă în „glorie“, anunţându-şi demisia cu toate că tricolorii îşi pregăteau bagajele pentru turneul din America de Sud. Gestul lui Răzvan Lucescu, care ar urma să fie „uns“ la Rapid, a declanşat o adevărată degringoladă în sânul naţionalei. FRF l-a însărcinat pe Emil Săndoi să se ocupe de echipa mare, apoi a revenit asupra deciziei şi l-a „retrogradat“ în „secund“, punctând că Ştefan Iovan va răspunde de tricolori în perioada viitoare. „Sunt omul naţionalei şi aştept să mi se facă ofertă, vin cu cea mai mare plăcere“, a reacţionat Gică Hagi la aflarea veştii că Răzvan Lucescu nu mai este selecţioner, în timp ce pe margine se mai încălzesc doi tehnicieni, Cosmin Olăroiu şi Ladislau Bölöni.
Văzând aceste probleme, unii dintre jucătorii naţionalei au profitat şi nu au urcat în avionul spre America de Sud, preferând să vadă amicalele cu Brazilia (miercuri, ora 3.50, la Sao Paulo) şi cu Paraguay (11 iunie, ora 23.00, la Asuncion) din faţa televizorului, fiind vorba despre Răzvan Raţ, Adrian Mutu, Cristi Săpunaru şi Gabi Tamaş. Iată lotul care a zburat în Brazilia: portari: Pantilimon (Poli Timişoara), Tătăruşanu (Steaua), S. Lung Jr. („U“ Craiova); fundaşi: Râpă (Oţelul), Papp (FC Vaslui), Oros (Rapid), Gardoş, Latovlevici, G. Matei (toţi de la Steaua); mijlocaşi: Torje (Dinamo), Tănase (Steaua), Bourceanu, Zicu (ambii de la Poli Timişoara), Giurgiu, Antal (ambii de la Oţelul), G. Mureşan (CFR Cluj), Alexa (Rapid), Sânmărtean (FC Vaslui); atacanţi: Marica (VfB Stuttgart), Alexe, Ţucudean (ambii de la Dinamo), Surdu (Rapid).

Brazilienii ne respectă

Antrenorul Selecao, Mano Menezes, a afirmat că se aşteaptă la un meci dificil cu România, pentru că mulţi dintre jucătorii săi nu vor fi conectaţi din pricina retragerii lui Ronaldo, pe care îl scuză încă de pe acum: „Trebuie să înţelegem că Ronaldo nu a mai jucat de mult timp. Meciul este pe jumătate petrecere, însă are şi o parte foarte serioasă. România nu este deloc un adversar uşor, a câştigat ultimul meci cu 3-0 şi va veni cu jucători buni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII