10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul cartuş pentru România

Ultimul cartuş pentru România

Reprezentativa ţării noastre se află în faţa unui joc crucial în privinţa calificării la turneul final de anul viitor din Polonia şi Ucraina, singura variantă pentru elevii lui Răzvan Lucescu fiind o victorie contra Bosniei

Naţionala de fotbal a României se află în faţa celui mai dificil test din preliminariile Campionatului European din 2012, urmând să întâlnească astăzi, de la ora 21.00
(TVR 1), pe stadionul „Giuleşti – Valentin Stănescu“, reprezentativa Bosniei-Herţegovina, într-un meci din Grupa D, pe care Adrian Mutu şi compania sunt „condamnaţi“ să-l câştige, dacă vor să mai spere la calificare. Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de trei ori până acum, jucătorii noştri înregistrând de două ori victoria, singurul succes al bosniacilor fiind chiar în meciul tur al acestor preliminarii, scor 2-1 la Zenica. Golaverajul este net în favoarea noastră, 6-2, dar parcă nu mai contează în cazul unui rezultat nefast în jocul de pe „Giuleşti“. Pentru acest al patrulea joc, decisiv în privinţa calificării, selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a anunţat o tactică ultraofensivă, mizând totodată şi pe sprijinul fanilor. „E o stare de spirit bună.
Ne-am pregătit bine, este o bătălie importantă, dar cred că e un avantaj să ai linişte înaintea unei astfel de bătălii. Se întâlnesc două echipe care îşi propun acelaşi lucru. Echipa Bosniei are jucători foarte tehnici, de calitate ridicată. Putem compensa prin agresivitate. Să ţinem cont că jucăm acasă. Va fi o diferenţă de abordare, din punct de vedere al curajului, faţă de ce a fost în Bosnia“, a spus Lucescu la conferinţa de presă susţinută ieri.
Selecţionerul va miza în atac pe Adrian Mutu şi Ciprian Marica şi le-a cerut celor doi să ajute echipa şi în faza defensivă: „Va fi foarte importantă evoluţia celor doi jucători din atacul nostru, Mutu şi Marica. Ei au calitate, pot rezolva fazele de atac. Va fi foarte importantă colaborarea lor şi în momentul în care vom pierde mingea“. Răzvan Lucescu a vorbit şi despre situaţia jucătorilor de la Poli Timişoara, spunând că „în această săptămână echipa lor este echipa naţională“. „Pe jucătorii de la Timişoara îi simt conectaţi la antrenamente, au dat totul. Nu cred că s-au gândit prea mult la problemele de la club“, a completat Lucescu.
În ceea ce priveşte viitorul căpitan, Lucescu a refuzat şi de această dată să răspundă, menţionând doar că „va fi un jucător capabil să tragă echipa după el“. Echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Săpunaru, Tamaş, Papp, Raţ – Torje, Mureşan, Bourceanu, Zicu – Mutu, Marica.

„Ne aşteaptă iadul“

Selecţionerul Bosniei-Herţegovina, Safet Susic, spune că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate în meciul cu România, de la Bucureşti. „Românii sunt într-o criză, dar pentru noi poate fi o sabie cu două tăişuri. Nu trebuie în nici un caz să fim relaxaţi. Echipa României va fi foarte motivată şi periculoasă. Ideal ar fi să câştigăm la Bucureşti, dar e bun şi un punct, cu condiţia să batem apoi Albania. Vom vedea dacă e mai inteligent să atacăm din start, ca la Zenica, sau să aşteptăm greşelile adversarului. Pentru un rezultat bun cu România va trebui să marcăm cel puţin un gol. Românii au o ultimă şansă de a reintra în joc şi vor da totul să învingă. Nouă ne-ar fi bună şi o remiză, dar ar fi mai uşor de obţinut dacă am înscrie. Sigur, ne-am dori victoria, ar fi scenariul ideal“, a spus Susic. „Poate unii cred că victoria de la Zenica a fost un accident, dar eu ştiu că nu e aşa. Avem jucători valoroşi, un atac fenomenal şi sunt convins că putem înscrie unul-două goluri în România“.
Declaraţiile optimiste ale selecţionerului Safet Susic sunt împărtăşite de toţi jucătorii Bosniei. „Cel mai bine ar fi să câştigăm, dar la Bucureşti ne aşteaptă iadul. Aşa că aş sări în sus de bucurie şi pentru un punct, care ar fi foarte bun“, a spus mijlocaşul Senijad Ibricici. „O victorie ar fi ideală, dar şi un egal ne păstrează cu şanse în lupta pentru locul doi. Trebuie să luptăm, să rezistăm presiunii de start, iar apoi să ne facem jocul nostru. Suntem mai buni ca ei, asta e sigur“, a punctat fundaşul Adnan Mravaci.
Bosnia ar putea începe meciul de la Bucureşti cu următorul „unsprezece“: Hasagic – Mujdza, Spahici, Mravac, Lulic – Rahimici, Medunjanin, Pjanic – Misimovic – Dzeko, Ibisevic.
Partida de pe stadionul „Giuleşti“ va fi arbitrată de o brigadă din Suedia, alcătuită din Jonas Eriksson (central), Stefan Wittberg (arbitru asistent 1), Daniel Warnmark (arbitru asistent 2) şi Markus Strombergsson (al patrulea oficial). Delegat UEFA de joc va fi austriacul Christian Schmoelzer, iar observator pentru arbitraj, italianul Giovanni Stevanato.
Clasamentul grupei D este următorul: 1. Franţa 12 puncte (5 jocuri), 2. Belarus 8 puncte (5 jocuri), 3. Albania 8 puncte (5 jocuri), 4. Bosnia-Herţegovina 7 puncte (4 jocuri), 5. România 5 puncte (5 jocuri), 6. Luxemburg 1 punct (6 jocuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS