6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii atacă podiumul la Internaţionalele României

Craiovenii atacă podiumul la Internaţionalele României

Stadionul „Farul“ din Constanţa va găzdui mâine Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, una dintre cele mai importante competiţii din ţară

Oraşul Constanţa va găzdui mâine, de la ora 18.00, pentru a doua oară consecutiv, una dintre cele mai importante competiţii de atletism din România, dar şi una dintre cele mai vechi de pe continentul european, ajunsă deja la cea de-a 56-a ediţie. Competiţia se va desfăşura pe stadionul „Farul“, care are cea mai modernă pistă de atletism din ţară, şi va strânge la start cei mai valoroşi atleţi români ai momentului, acestora urmând să li se alăture şi o serie de sportivi din Italia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Liban şi Moldova.
Din Craiova au făcut deplasarea spre oraşul de la malul mării 12 atleţi. Dintre aceştia, nouă sunt de la Clubul Sportiv Municipal (CSM): Andreea Ghiţă, Dănuţ Paul Ceici, Daniel Betej, Andrei Ştefana, Marius Buşcă, Cosmin Sorescu, Sorin Cotoi, Alexandru Ghinea şi Marius Ionescu, iar de la CS Universitatea vor participa Costinel Ştefan, Florina Pierdevară şi Ionela Dincă.
Antrenorul Mihai Chelariu a declarat ieri că obiectivul sportivilor de la CSM Craiova este să se facă remarcaţi în vederea convocării în lotul naţional, care va participa la Campionatul European pe echipe (Liga I), programat la Izmir (Turcia), în perioada 18-19 iunie, unde România are ca obiectiv promovarea în Superligă. „Este un concurs destul de tare şi nu ştiu ce şanse avem la medalii, dar câţiva dintre sportivii noştri îşi doresc să aibă performanţe bune, care să le aducă selecţia în lotul pentru Campionatul European pe echipe“, a spus Chelariu, aflat în drum spre Constanţa, alături de sportivii craioveni. Federaţia Română de Atletism va anunţa sâmbătă lotul pentru Campionatul European pe echipe.

1.000 de euro pentru cele mai bune performanţe

La competiţia desfăşurată sub sloganul „Pe stadion nu se joacă doar fotbal!“ vor fi premiate cele mai bune performanţe stabilite în cadrul concursului de seniori, conform tabelei internaţionale de punctaj, cu câte 1.000 de euro atât la feminin, cât şi la masculin. Totodată, se vor decerna şi trofee omagiale, în cadrul Memorialelor „Lia Manoliu“ (aruncarea discului feminin), „Ioan Soter“ (săritura în înălţime masculin şi feminin), „Maria Cioncan“ (1.500 metri feminin) şi „Claudiu Bujin“ (săritura în lungime masculin). De asemenea, aceasta va fi a treia ediţie în care va fi pus în joc trofeul pentru câştigătorul, la general, al Campionatelor Internaţionale de Atletism. Anul trecut, cel care a obţinut această cupă a fost triplusaltistul Marian Oprea.

Probele de aruncări, la Snagov

La fel ca în ediţia precedentă, probele de aruncări (disc, greutate şi ciocan) din cadrul acestei întreceri se vor organiza, în paralel, la Complexul Sportiv Naţional din Snagov, stadionul „Farul“ nepermiţând desfăşurarea acestor concursuri. Printre invitaţii de marcă la ediţia din acest an a Internaţionalelor de Atletism se numără şi Francis William Dick, preşedintele Asociaţiei Europene a Antrenorilor, dar şi reprezentanţi ai Comitetului Olimpic Român, Gabriela Szabo, Iolanda Balaş şi Marian Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU