11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Ştefănescu: Miti, PLEACĂ!

Costică Ştefănescu: Miti, PLEACĂ!

Fostul căpitan al Craiovei Maxima crede că în acest moment critic pentru Ştiinţa soluţia oportună ar fi ca finanţatorul să vândă şi să lase echipa altcuiva, primăriei sau altui investitor

După un sejur la Miami, Costică Ştefănescu a revenit acasă, iar în prezent oscilează între a continua cariera de antrenorat sau a se ocupa de afaceri.
– Aţi fost plecat în SUA aproape două luni, iar la reîntoarcere aţi găsit Craiova la… matineu, adică în Liga a II-a, dar n-ar fi exclus ca acum, după anunţarea licenţelor, Craiova să evolueze chiar în Liga a III-a. A fost o surpriză sau vă aşteptaţi la acest deznodământ? Era previzibilă retrogradarea după evenimentele din iarnă?
– Într-adevăr, am fost la Miami, în Florida, unde
ne-am făcut mulţi prieteni printre românii de acolo. În Florida sunt aproximativ 50.000 de români înregistraţi oficial. Şi printre aceştia, câţiva sunt încă suporteri ai Universităţii Craiova, iar cel mai înfocat dintre ei e Relu Plotogea, din Craiova, plecat în SUA de 15-16 ani. Retrogradarea echipei din Liga I o regretăm cu toţii, principalul vinovat fiind patronul „Miti“, care a schimbat şase – şapte antrenori într-un sezon, nu a fost capabil să asigure un buget rezonabil, s-a certat cu toată lumea ş.a.m.d. În acest sezon 2010/2011, decisive au fost două mari greşeli: prima – când l-a schimbat pe Aurel Ţicleanu după câteva etape; a doua greşeală, capitală, a fost în iarnă, atunci când s-a despărţit de Victor Piţurcă, pierzând apoi cei mai reprezentativi fotbalişti ai echipei (Găman, Bărboianu, Iliev, Gargorov, Wobay ş.a.), transferând în locul acestora jucători care nu au reuşit să-i înlocuiască cu succes pe cei plecaţi. Consecinţa? În retur, Craiova a acumulat numai zece puncte faţă de tur, când s-au adunat 20 de puncte.

Ştiinţa ar putea renaşte, dar fără Miti

– Ca şi alţi componenţi ai Craiovei Maxima, aţi avertizat în repetate rânduri opinia publică despre faptul că Mititelu, în afară de promisiuni şi buget mic, nu are capacităţi manageriale şi surse financiare pentru performanţă, dar aţi fost criticat şi ironizat de Mititelu şi de pigmeii din jurul lui. Ce le transmiteţi acestora acum?
– În ceasul al 13-lea, Miti a recunoscut că a fost naiv, că a făcut multe greşeli, dar nu recunoaşte că a renunţat uşor la toţi cei care au încercat să-l îndrume corect, să-i arate calea adevărată de urmat, preferând să păstreze în jurul lui persoane care să nu îl contrazică, vorba lui Sorin Cîrţu, yesmeni. Şi a ajuns într-o situaţie dezastruoasă, fără bani, fără echipă, cu foarte mari dificultăţi în a continua activitatea.
– Echipa este retrogradată, fără licenţă, deocamdată, nici de liga a II-a, datorii uriaşe, adică Stiinţa se… stinge, cum s-ar spune! Cum vedeţi viitorul Universităţii? Unul fără Mititelu finanţator?
– Voi răspunde tranşant la această întrebare: Miti să vândă tot ce poate şi să PLECE, să lase echipa pentru altcineva, primăriei sau altui investitor. Oltenia este o zonă cu un imens potenţial fotbalistic şi sunt convins că
într-un viitor nu prea îndepărtat, în condiţiile unei strategii sănătoase, cu oameni capabili, cunoscători ai fenomenului fotbalistic, Ştiinţa ar putea să revină în prim-planul fotbalului românesc şi european.
– Antrenorul Costică Ştefănescu, încotro?
– Nu am deocamdată un răspuns ferm la această problemă. Oscilez între a mai continua ca antrenor un an-doi şi varianta de a renunţa la antrenorat. Voi lua o decizie în acest sens în maximum o lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII