22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă: Ştiinţa trebuie scoasă din mocirlă

Şoavă: Ştiinţa trebuie scoasă din mocirlă

Ultima dată legitimat la Arsenal Kiev (Ucraina), Florin Şoavă crede că gruparea din Bănie îşi poate reveni doar dacă nu va mai fi controlată sută la sută de Adrian Mititelu

Fostul jucător al Universităţii se relaxează la piscină alături de Ovidiu Dănănae şi aşteaptă să semneze un nou contract cu ucrainenii.
– Florine, gata cu fotbalul?
– Deocamdată, da. Sunt în vacanţă, dar mai merg la sală, mai fac alergare uşoară.
– Ţi-ai rezolvat problemele cu Adrian Mititelu?
– Da. Omul a dat banii, numai că-i pusese într-un alt cont decât acela pe care l-am indicat eu. De aici au apărut problemele.
– Cum ţi-a mers la Arsenal Kiev?
– Am avut un tur mai bun, apoi în retur am luat un roşu şi am pierdut echipa. M-am antrenat, m-am pregătit bine şi am prins finalul de campionat. Am fost totuşi dezamăgit pentru că, deşi am stat mult timp pe locul şase, la final am terminat pe locul nouă şi nu am prins Europa League. În Cupa Ucrainei am ajuns în semifinale.
– Cu foştii colegi de la Universitatea ai mai vorbit?
– Bineînţeles. Şi acum sunt la bazin cu finul meu, Ovidiu Dănănae. Discutăm, e normal.

„Ne mâncăm între noi“

– Ce zici de retrogradarea Craiovei?
– Îmi pare rău, dar din ambiţiile unora şi ale altora echipa are de suferit. Mulţi vorbesc, dar prea puţini se implică. Trebuie să se găsească soluţii pentru ca echipa să fie scoasă din mocirlă, nu să ne mâncăm între noi. Dar cam aşa e la olteni.
– Cum ai regăsit Bănia?
– Tristă. Mă opreşte lumea prin oraş, îmi spune că nu este posibil aşa ceva, că am ajuns de râsul lumii. Ba uite că se poate! Îmi pare rău de aceşti suporteri, pentru că ei suferă mult din cauza acestei retrogradări.
– Previzibilă de altfel…
– Eu de mult am prevăzut că Universitatea va retrograda. În iarnă, când am spus că la problemele care sunt la Craiova va fi greu ca Universitatea să supravieţuiască în Liga I, mulţi au zis că sunt nebun. Ce s-a întâmplat acum mi-a dat dreptate, pentru că ştiam care sunt neajunsurile la club. Le ştie toată lumea şi nu vreau să mai intru în amănunte.
– Care ar fi soluţia redresării situaţiei?
– Ar fi bine să fie echipa oraşului, nu a unei persoane, a unui singur om, care să o ducă pe unde vrea, la Severin, la Caracal sau mai ştiu eu unde. Totuşi, este vorba de cea mai iubită echipă din Oltenia şi aşa trebuie să rămână. Dacă Mititelu nu vrea să vândă, să se găsească cineva dispus să investească, să aducă echipa pe linia de plutire, apoi acolo, sus, pe locurile de cupe europene.
– Ce urmează pentru tine?
– Mi s-a încheiat contractul cu Kievul, dar pe 12 iunie mă întorc în Ucraina. Am vorbit cu oficialii clubului şi am stabilit să semnăm o nouă înţelegere pe doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII