16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii români, mai tari în pumni ca bulgarii

Pugiliştii români, mai tari în pumni ca bulgarii

Componenţii lotului naţional de juniori al României au câştigat 11 din cele 14 partide cu bulgarii, în cadrul galei desfăşurate luni în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova

Federaţia Română de Box a legat Campionatul Naţional de box pentru juniori, desfăşurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, între 24 şi 28 mai, cu două acţiuni ale loturilor naţionale. Astfel, cu o zi înainte de debutul naţionalelor, a avut loc un sparring între loturile olimpice ale României şi Republicii Moldova, iar luni seară s-a desfăşurat o nouă gală amicală internaţională, în care juniorii din lotul naţional al României, coordonat de Titi Tudor „Prosop“, au înfruntat sportivi din lotul similar la Bulgariei. Gala a programat 14 partide. Pugiliştii români s-au impus în 11 meciuri, iar vecinii de la sud de Dunăre au câştigat doar trei. Câştigători în faţa bulgarilor au fost următorii sportivi români: Georgian Tudor (categoria 46 kilograme), Gheorghe Jugan (50 kilograme), craioveanul Dănuţ Fota (52 kilograme), Arsen Mustafa (54 kilograme), Marian Vişan (54 kilograme), Florin Năstase (56 kilograme), Flavius Iacob (57 kilograme), James Chereji (57 kilograme), Marian Piţa (60 kilograme), Răzvan Vâlcea (70 kilograme) şi Roberto Stângă (75 kilograme). Trei români, Mihai Niculae (48 kilograme), Leonard Nicolae (70 kilograme) şi severineanul Luca Câţu (+80 kilograme), au pierdut în faţa bulgarilor.
Tot luni, craioveanul Alexandru Vanţă, campion la tineret anul trecut, a susţinut un meci contra unui sportiv din Bulgaria şi l-a câştigat.

Titi Tudor, mulţumit
de prestaţia juniorilor

Antrenorul coordonator al lotului de juniori al României, ploieşteanul Titi Tudor „Prospop“, cel care l-a descoperit pe campionul mondial Leonard Doroftei, a concluzionat la finalul galei că românii s-au descurcat bine: „A fost cam greu pentru juniorii noştri pentru că veneau după o participare la campionatul naţional. Una peste alta, sunt mulţumit de prestaţia lor, mai ales că mulţi dintre ei se regăsesc în lotul care va participa la Campionatul European din Ungaria, de la sfârşitul lunii iunie, apoi la Campionatul Mondial din luna iulie din Azerbaidjan“. Ieri, loturile naţionale de juniori ale României şi Bulgariei au trecut Dunărea pentru încă o întâlnire, la Plovdiv.

„Păcat că nu a venit mai multă lume la sală“

La finalul competiţiei, craioveanul Fănel Trandafir, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), a tras concluziile: „Campionatul Naţional de juniori a fost o competiţie bună. S-a văzut că încă mai avem materie primă pentru viitor, cum se spune. Păcat că nu a venit multă lume la sală, dar este de înţeles, pentru că sportivii cu nume aduc oamenii în tribună“. Vicepreşedintele Federaţiei a sprijinit financiar organizarea competiţiei de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU