11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu: Trebuie să atacăm!

Adrian Mutu: Trebuie să atacăm!

Decarul naţionalei consideră că România nu are decât varianta atacului dacă vrea să câştige cu Bosnia şi să mai spere la Euro

Frustraţi de poziţia din clasamentul grupei, jucătorii naţionalei României se străduiesc din răsputeri să redreseze „corabia“ ca să meargă la turneul final din Polonia şi Ucraina, iar pentru asta nu mai au voie să facă paşi greşiţi în preliminariile CE din 2012. O primă provocare este programată vineri, de la ora 21.00
(TVR 1), pe stadionul „Giuleşti“, când tricolorii trebuie să învingă cu orice preţ reprezentativa Bosniei, echipă care dispune de jucători tehnici şi masivi, care evoluează la grupări titrate din Europa. Liderul naţionalei României, Adrian Mutu, ştie că doar atacând din primul şi până în ultimul minut vom cunoaşte succesul în faţa trupei lui Safet Susici, care a declarat răspicat că vrea să obţină un punct în deplasarea de la Bucureşti.  
„E ultima noastră şansă de calificare la Euro. Trebuie să câştigăm cu orice preţ şi, pentru a face asta, e obligatoriu să jucăm ofensiv. Altă variantă nu cred că există. Aşa că… la atac, tricolori! Jucăm pe «Giuleşti», unde întotdeauna am avut un public fierbinte. Avem toate premisele să facem o partidă bună. Să batem şi să sperăm la calificare“, a spus Adrian Mutu, pentru Libertatea. Decarul naţionalei a vorbit şi despre retragerea lui Cristi Chivu, infirmând că între ei a existat vreo divergenţă. „Cu siguranţă că ne va lipsi Chivu. L-am sunat şi i-am spus că m-a lăsat singur. Adevărul este că am rămas printre puţinii fotbalişti ai acestei generaţii care încă luptă pentru calificare. El ştie cel mai bine de ce a făcut acest lucru. Vă daţi seama că nu i-a fost uşor. Dar eu cred că nu mai făcea faţă să joace din trei în trei zile. A obosit. Plus acea accidentare la cap. Contează, se strâng toate şi atunci trebuie să iei o decizie. Nu-l condamnaţi pe Cristi. A dat totul pentru România. Şi acum ne va ţine pumnii, sunt convins“, a spus atacantul Fiorentinei. „Acum, că s-a retras Chivu, este firesc ca Răzvan Lucescu să desemneze un căpitan. Nu este treaba mea să-mi dau cu părerea. Poate fi oricine: Tamaş, Raţ, Marica sau Mutu. Important e să batem Bosnia. Eu nu sunt disperat să port banderola“, a punctat atacantul Fiorentinei, jucător dorit de AC Milan, Cesena şi Galatasaray Istanbul.

Gardoş, noul Chivu

Retragerea lui Cristi Chivu pare să nu-i fi dat prea multe bătăi de cap lui Răzvan Lucescu, selecţionerul declarându-se mulţumit de evoluţiile lui Florin Gardoş atât de la echipa de club, cât şi de la antrenamentele sale. Atenţia acordată stelistului i-a determinat pe jurnaliştii din Capitală să creadă că Gardoş va fi titular cu Bosnia, fiind poziţionat în centrul defensivei alături de Gabi Tamaş. Răzvan şi-a cam conturat „unsprezecele“ pentru jocul de vineri, singurul dubiu fiind postul de portar. Până acum, Răzvan Lucescu pare decis să mizeze pe un 4-4-2, cu următoarea distribuţie: Tătăruşanu – Săpunaru, Tamaş, Gardoş, Raţ – Torje, Alexa, Mureşan, Sânmărtean – Marica, Mutu.
Partida România – Bosnia a stârnit un mare interes, cele 200 de bilete de la tribuna I, puse în vânzare ieri-dimineaţă, fiind vândute în aproximativ o oră şi jumătate. Preţul tichetelor puse în vânzare la tribuna I a fost de 20 de lei, iar comercializarea acestora a început la ora 9.00. La peluză, un bilet costă 15 lei, iar la tribuna a II-a, 20 de lei. Organizatorii au pus în vânzare aproximativ 9.000 de tichete, la casele de bilete ale stadionului din Giuleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII