Acasă Sport Wotte: Sunt solidar cu tristeţea fanilor şi a jucătorilor Ştiinţei

Wotte: Sunt solidar cu tristeţea fanilor şi a jucătorilor Ştiinţei

Fostul antrenor olandez, Wotte, a dezvăluit că finanţatorul şi vicepreşedintele clubului i-au cerut, în 2010, secundului Papură să semneze o declaraţie falsă despre el, dar acesta a refuzat.
– Presupun că aţi aflat despre faptul că Universitatea Craiova a retrogradat. Cum comentaţi?
– Îmi pare foarte rău că Universitatea Craiova a retrogradat şi sunt solidar cu tristeţea fanilor şi a jucătorilor echipei.
– S-a mai întâmplat şi în 2005, dar acum situaţia este critică, finanţatorul Mititelu fiind principalul acuzat de această contraperformanţă. Echipa a avut şase antrenori în acest sezon „negru“ (Ţicleanu – Piţurcă – Napoli – Reghecampf – Ţicleanu – Biţă), restanţe uriaşe faţă de jucători, antrenori, datorii către stat şi terţe persoane ş.a.m.d. Aţi mai ţinut legătura cu Craiova? Ştiaţi amănunte despre acest management „original“ al lui Mititelu?
 – Cred că strategia aceasta de a schimba antrenorul la fiecare trei sau patru luni, aşa cum s-a întâmplat în ultimii câţiva ani, este principalul motiv pentru situaţia în care a ajuns echipa. Nici un antrenor nu poate avea rezultate bune dacă nu are susţinerea finanţatorului sau a preşedintelui sau dacă acesta hotărăşte să concedieze antrenorul după unu sau două rezultate proaste, doar pentru că este de părere că ştie mai multe lucruri din punct de vedere tactic. Este un exemplu de management foarte prost.
– Care mai este situaţia datoriei clubului din Craiova faţă de dumneavoastră? Aţi primit toţi banii pe care Mititelu vi i-a datorat?
– FIFA va decide ce sume de bani trebuie să ne plătească Mititelu mie şi asistentului meu, Gerard. Aceasta este procedura normală care se urmează atunci când un club nu îşi respectă contractul şi nu dovedeşte respect faţă de angajaţii săi. Trebuie să aşteptăm decizia FIFA. Ar putea fi vorba de 300.000 de euro în total. Mai presus de orice, eu sper că această echipă de fotbal cu tradiţie va supravieţui şi va avea un viitor mai bun.
– Ştiaţi că Mititelu l-a rugat pe fostul secund, Corneliu Papură, să facă declaraţii neadevărate despre dumneavoastră, iar acesta a refuzat, părăsind clubul Universitatea?
– Ştiu că asistentul meu, Cornel Papură, mi-a dovedit că este o persoană deosebită atunci când a decis să nu spună sau să nu semneze o declaraţie falsă despre mine, când Mititelu şi Roşca i-au cerut acest lucru după meciul jucat împotriva echipei Internaţional Curtea de Argeş. A dovedit că mă respectă şi cred că fanii Craiovei pot fi mândri că „Papi“ a fost un jucător dedicat Universităţii şi este un
antrenor cu o mentalitate bună, care a dovedit sinceritate şi tărie de caracter prin faptul că i-a rămas loial antrenorului, care îi era superior, adică mie. Sunt foarte recunoscător pentru acest lucru.

Mititelu are oameni care îl sfătuiesc
cum nu trebuie

 
– Cum a fost pentru dumneavoastră aventura din Egipt?
– În Egipt am avut un sezon foarte bun, ne-am clasat mereu pe unul dintre primele trei locuri. Am ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor Africii, însă, din păcate, clubul s-a confruntat cu probleme financiare grave după revoluţia din 25 ianuarie şi după demisia preşedintelui Mubarak – acesta fiind un susţinător al fotbalului egiptean. Din aceste motive, în luna aprilie am părăsit clubul pe cale amiabilă, prin acordul părţilor, şi nu au fost probleme.
– În încheiere?
– Vă rog să adăugaţi că noi (echipa mea tehnică) am obţinut cu Universitatea Craiova cele mai bune rezultate (puncte pe meci) din ultimii trei ani, însă Mititelu vrea să aducă un antrenor de renume, precum Mourinho sau Ancelotti. Însă, chiar dacă l-ar avea alături pe cel mai bun antrenor, tot crede că el ştie mai mult despre fotbal, iar aceasta este greşeala lui cea mai mare. Sunt sigur că iubeşte fotbalul şi sunt sigur că iubeşte Universitatea Craiova. Într-un fel, chiar îmi pare rău de Mititelu, însă are în jurul lui oameni care nu îl sfătuiesc cum trebuie.

Exit mobile version