17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdnana Popa a devenit campioană europeană

Adnana Popa a devenit campioană europeană

Karatista de la CS Universitatea Craiova s-a impus în Ungaria, în proba de kumite, la juniori

Karatista Adnana Popa, legitimată la CS Universitatea Craiova, a obţinut un rezultat remarcabil la Campionatul European de karate shotokan, desfăşurat în localitatea Szekesfehervar din Ungaria, cu participarea a 700 de sportivi, din 20 de ţări. Sportiva pregătită de Geri Mitroi a câştigat medalie de aur la kumite, categoria de vârstă juniori (16-17 ani), după ce în trecut obţinuse medalii de bronz atât la Europene cât şi la Mondiale. „Este cel mai bun rezultat al Adnanei. Mai urcase pe podium la competiţii internaţionale de anvergură, dar nu reuşise să ia cea mai strălucitoare medalie deoarece este emotivă“, a explicat ieri antrenorul Geri Mitroi. În cadrul competiţiei din Ungaria, echipa masculină de kata (Ionuţ Mitrică, Marius Florescu – ambii CS Universitatea, Mihai Teiuşanu – LPS „Petrache Trişcu“) a fost aproape de podium, clasându-se pe locul cinci. Luna viitoare, karatiştii craioveni vor lua startul la Campionatul Mondial găzduit de Moscova (Rusia).

Dragomir,
locul trei în Cipru

Şi alţi sportivi de la CS Universitatea au urcat pe podium la concursuri desfăşurate weekendul trecut.
Spadasinii Liviu Dragomir şi Daniel Nica au participat la un concurs din cadrul Cupei Mondiale de seniori (satelit) – „Apfrodite Kup“, desfăşurat la Limassol (Cipru). Liviu Dragomir a reuşit să urce pe podium, ocupând locul trei, iar Daniel Nica a încheiat concursul pe locul 11. Ambii sportivi craioveni sunt pregătiţi de antrenorul emerit Dumitru Popescu. Competiţia, la care au participat sportivi din 13 ţări, a fost câştigată de un sportiv din Canada, R. Bajgoric.

Sportivii lui Minoiu,
de neînvins

Reprezentanţii secţiei de orientare de la CS Universitatea au revenit cu şapte medalii de aur şi una de bronz de la Campionatul Naţional de noapte şi Campionatul Naţional pe echipe, desfăşurat în pădurile Viştea, din apropierea Gilăului (judeţul Cluj). Elevii lui Emilian Minoiu, campioni naţionali en-titre, au dovedit că sunt greu de învins pe orice teren din România. La Campionatul Naţional de noapte au câştigat detaşat următorii craioveni: Andra Anghel (F18), Daniel Brakasz (M20), Veronica Minoiu (senioare), Ionuţ Zînca (seniori), iar Marinela Piringiu a obţinut bronz la senioare. În Campionatul Naţional pe echipe se aleargă individual o etapă de medie distanţă şi o etapă de lungă distanţă, iar clasamentul este alcătuit prin însumarea celor mai buni timpi obţinuţi de doi sportivi. Şi aici reprezentanţii CS Universitatea au dominat clar, obţinând medalii de aur şi titlul naţional la echipe, după cum urmează: Andra Anghel şi Veronica Minoiu (senioare), Daniel Barkasz şi Vasile Hreniuc (tineret), Ovidiu Mutiu şi Ionut Zînca (seniori).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII