10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMessi se gândeşte la sezonul viitor

Messi se gândeşte la sezonul viitor

Argentinianul Leo Messi a fost desemnat omul meciului de către UEFA, în finala Ligii Campionilor dintre Barcelona şi Manchester United, scor 3-1. Vedeta Barcelonei a avertizat că formaţia de pe „Camp Nou“ nu s-a săturat de câştigarea de trofee, deşi catalanii au ajuns la zece trofee în doar trei sezoane. „Este un meci de ţinut minte. Ce reuşeşte această echipă este imens şi încă nu suntem conştienţi de ceea ce realizăm. Totuşi, vrem să câştigăm trofee în continuare. Acum vrem doar să sărbătorim. Barcelona este o echipă de învingători, cu toţii ştim asta. După ce vom epuiza bucuria imensă pe care o trăim, o să ne gândim şi la sezonul viitor, pe care trebuie să-l pregătim atent“, a spus Messi pentru Europa Press, citat de GSP.
Messi are deja trei Ligi ale Campionilor în tricoul blaugrana, finala de sâmbătă fiind cea de-a doua câştigată sub comanda lui Pep Guardiola. Argentinianul a egalat totodată recordul de 12 goluri înscrise într-un sezon în Liga Campionilor, stabilit de olandezul Ruud van Nistelrooy în 2002-2003, reuşind al doilea gol din disputa cu Manchester United, scor 3-1. Cu golul de pe „Wembley“, primul marcat în Anglia în carieră, Lionel Messi (23 de ani) l-a egalat pe rivalul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, cu 53 de goluri în toate competiţiile în acest sezon (31 în campionatul Spaniei, 12 în Liga Campionilor, şapte în Cupa Spaniei şi trei în Supercupa Spaniei).
Un gest mai puţin obişnuit l-a făcut Gerard Pique (24 de ani) la finalul jocului cu Manchester United. Fundaşul Barcelonei a ţinut neapărat să aibă o amintire de la ultimul act al Ligii Campionilor, aşa că după ultimul fluier al lui Viktor Kassai a luat o foarfecă de la unul dintre membrii staff-ului catalan şi a tăiat plasa porţii în care s-a înscris primul gol al finalei, luând-o acasă.
Mijlocaşul Barcei, Javier Mascherano, a dedicat trofeul fanilor lui Liverpool, rivala de moarte a celor de la Manchester United: „Ştiu că fanii lui Liverpool au fost supăraţi pe mine că am plecat anul trecut, aşa că victoria asta este pentru ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS