12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRednic: Craiova a fost retrogradată tot de olteni

Rednic: Craiova a fost retrogradată tot de olteni

„Puriul“, antrenor la Lankaran (Azerbaidjan), este de părere că Ştiinţa a pierit acum, ca şi în 2005, măcinată de războaiele din interior

Mircea Rednic a câştigat marţi Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran, ajutat şi de români, printre ei şi fostul jucător al Ştiinţei, Julius Wobay. „Wobay a evoluat foarte bine, l-am schimbat în repriza a doua de prelungiri. În general, Wobay a făcut treabă de când este la Lankaran, iar oamenii de aici sunt mulţumiţi de el. Şi el are satisfacţii. A câştigat un trofeu. Şi-a luat banii. Aici aşa este, munceşti bine, eşti răsplătit“. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Piţurcă Jr., celălalt jucător plecat de la Universitatea pentru a-şi găsi norocul în Azerbaidjan. Atacantul oltean a fugit de la echipă, supărat că a fost amendat de conducere. „A plecat de o lună, nu s-a mai prezentat la antrenamente. E treaba lui ce face pe viitor“, a comentat „Puriul“. Acesta urma ieri să aibă o discuţie cu patronii clubului Lankaran pentru a stabili strategia pentru sezonul următor. „Puriul“ a anunţat că-şi va prelungi contractul cu azerii. Obiectivul echipei din Lankaran este calificarea în grupele Europa League. De aceea, nu este exclus ca Rednic să renunţe la unii fotbalişti aduşi în iarnă din România şi să se orienteze spre alţii, chiar şi spre jucători de la Universitatea.

Retrogradări
dictate?

Despre retrogradarea Ştiinţei, Mircea Rednic nu a vrut să vorbească prea mult. A răsucit însă din nou cuţitul în rana suporterilor alb-albaştri, susţinând, ca şi în alte rânduri, că Universitatea a ajuns la matineu din cauza războaielor interne. „Nu mă interesează prea mult retrogradarea Craiovei. Nu este o noutate. De mine se tot vorbeşte şi acum, după acel sezon în care Ştiinţa a retrogradat prima dată, deşi am fost antrenor doar primele opt etape, în loc să se vorbească de alţii, care au făcut numai greşeli. Oricum, să fie clar un lucru, şi atunci, ca şi acum, Craiova a fost retrogradată tot de olteni“, a spus Rednic.
În 2005 s-a spus că retrogradarea Universităţii a fost decisă în culise de Dinel Staicu şi de Adrian Mititelu, care îşi dorea foarte mult să pună mâna pe echipa-fanion a Olteniei. Nu cu mult timp în urmă, Rednic a declarat, de altfel, conform prosport.ro, că la prima retrogradare a fost „treaba oltenilor adevăraţi care au venit după mine în postură de salvatori“. Apoi a completat: „Mititelu putea prelua echipa doar dacă ea retrograda“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII