24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvan crede în calificare

Răzvan crede în calificare

Selecţionerul României îşi doreşte enorm o victorie cu Bosnia şi punctează că doar un eşec în partida de pe 3 iunie l-ar determina să demisioneze

Antrenorul naţionalei României, Răzvan Lucescu, a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre viitoarea confruntare a echipei naţionale, cu Bosnia, programată pe 3 iunie, pe stadionul „Giuleşti-Valentin Stănescu“, de la ora 21.00, din preliminariile CE din 2012. „Ne-am întâlnit cu zece zile înainte de meciul cu Bosnia, pentru că este o situaţie ciudată. Liga 1 s-a terminat mai devreme, la fel şi campionatele de afară. Exista riscul ca jucătorii să îşi iasă din formă. Chiar dacă vom fi 14 inşi, e bine să lucrăm împreună, să pregătim aşa cum trebuie meciul de săptămâna viitoare. Cred că o atmosferă pozitivă îi poate ajuta pe băieţi. Partida cu bosniacii este decisivă. În cazul în care nu câştigăm cu Bosnia, nu vom mai avea şanse de calificare, iar eu trebuie să plec. Este ceva normal. Noul antrenor va avea misiunea dificilă de a crea o nouă echipă naţională“, a spus Răzvan Lucescu. „Îmi pare foarte rău de decizia lui Cristi Chivu. Este un exemplu pentru toţi copiii din România, un mare jucător. A fost căpitanul echipei în aceşti doi ani şi am o relaţie foarte bună cu el. Am avut discuţii cu el şi am încercat să îl conving să continue, dar el îşi cunoaşte cel mai bine fizicul. Au mai fost jucători care s-au gândit să se retragă, dar am reuşit să îi conving să revină. Este devreme să discutăm despre jucătorul care va purta banderola. O să anunţ săptămâna viitoare. Îl felicit pe Cristi Săpunaru pentru performanţa pe care a obţinut-o cu echipa de club, FC Porto. Îl felicit şi pe Dorinel Munteanu pentru titlul obţinut cu Oţelul Galaţi. Ne-a demonstrat că prin seriozitate şi disciplină de grup se pot obţine performanţe importante. Sper că acolo vor creşte jucători de valoare, care se vor impune şi la naţională“, a mai spus selecţionerul Românei.

Nu renunţă
la naţională

Răzvan Lucescu a punctat că nu-l deranjează faptul că preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a contactat pe Cosmin Olăroiu, şi că nu ştia că trebuie să fie prezent la o şedinţă a Comitetului Executiv din urmă cu aproximativ două săptămâni. „Nu m-am gândit să renunţ la echipa naţională. Este un moment important pentru noi şi nu am vrut să abandonez tocmai acum. Nu mă deranjează că Mircea Sandu s-a gândit deja la un posibil înlocuitor. Cosmin Olăroiu merită acest lucru pentru că a obţinut performanţe uriaşe, dar până atunci mai este un meci, cel cu Bosnia. Am preferat să văd un meci de Liga Campionilor, în loc să fiu prezent la Comitetul Executiv. Nu am primit nici o înştiinţare că ar trebui să fiu acolo, deci am preferat să văd un meci de fotbal adevărat“.
Clasamentul Grupa D: 1. Franţa 12 puncte, 2. Belarus 8 (+2), 3. Albania 8 (0), 4. Bosnia 7, 5. România 5, 6. Luxemburg 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII