11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea cât mai sus în competiţia surprizelor

Energia vrea cât mai sus în competiţia surprizelor

Opt echipe din Liga Naţională vor lupta, la Drobeta Turnu Severin, pentru trofeul Cupei României

Energia Pandurii Târgu Jiu debutează astăzi, de la ora 16.00, în direct la DigiSport Plus, la turneul final al Cupei României la handbal masculin, în compania ocupantei locului 2 în Liga Naţională, HC Odorhei.
Competiţia este găzduită de Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin, în perioada 25 – 27 mai, şi va alinia la start primele opt clasate din Liga Naţională de handbal masculin. În prima zi sunt programate partidele: joc 1: Bucovina Suceava – Ştiinţa Dedeman Bacău (ora 14.00), joc 2: HC Odorheiul Secuiesc – Energia Pandurii Târgu Jiu (ora 16.00), joc 3: UCM HC Caraş Severin – U Transilvania Cluj (ora 18.00) şi joc 4: HCM Constanţa – CSM Satu Mare (ora 20.00), toate fiind transmise în direct de DigiSport Plus. Câştigătoarele se califică în semifinale, unde vor juca împerecheate 1 cu 2 şi 3 cu 4.
Cu lotul decimat, Energia îşi păstrează optimismul că poate trece de turul inaugural, mai ales că are un ascendent moral asupra echipei din Odorhei, pe care a învins-o în campionat de două ori. „E un meci de cupă, diferit de cele din campionat. Am fost cam naşii lor în acest campionat şi, probabil, vor încerca să-şi ia revanşa. Ei vin după o performanţă extraordinară, au terminat pe locul 2, şi vor fi foarte motivaţi. Din punct de vedere al lotului, Şandru este indisponibil şi s-ar părea că şi Enache are probleme medicale, restul sunt valizi. Revine şi Ilieş. Nu e 100% valid, dar îl vom folosi cu HC Odorhei. Şi Mărgineanu ar putea fi suspendat pentru că a luat roşu în ultima etapă“, a spus Liviu Andrieş.

HCM Constanţa
e favorită

Cum turneul este foarte condensat, HCM Constanţa, echipa cu lotul cel mai numeros şi valoros, are prima şansă la câştigarea Cupei României. Energia se va baza pe un număr restrâns de jucători, date fiind indisponibilităţile, însă e hotărâtă să lupte pentru şansa ei. „E un turneu în care se pot întâmpla multe lucruri. Depinde de fiecare echipă cum tratează aceste jocuri. Ca şi antrenor, îmi doresc să merg cât mai sus, băieţii la fel, rămâne să ne şi exprimăm în teren la nivelul dorinţelor. Întâlnim echipe cu loturi mult mai numeroase decât al nostru şi va fi foarte greu. Cupa este o competiţie a surprizelor. S-a văzut şi la fete, unde ocupanta locului 5 a ratat cupele europene.
HCM Constanţa are prima şansă. Nu cred că îi poate pune cineva piedică. Se joacă trei jocuri în trei zile şi depinzi foarte mult de banca de rezerve. Cum Constanţa are 20 de jucători în lot, ei sunt favoriţi. Lotul nostru e foarte şubred“, a mai afirmat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS