13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu a făcut din Ştiinţa un ghiveci!

Mititelu a făcut din Ştiinţa un ghiveci!

Impresarul Victor Becali a afirmat că situaţia critică în care a ajuns Universitatea se datorează în exclusivitate finanţatorului, preocupat de probleme extrafotbalistice

După revoluţie, niciodată situaţia Universităţii, club privat de fotbal, nu a fost atât de critică cum este în prezent: datorii ale clubului către stat şi terţe persoane, neobţinerea licenţei pentru sezonul viitor, intenţia multor jucători de a părăsi echipa, expectativa autorităţilor locale şi judeţene, revoluţia unor facţiuni ale suporterilor ş.a.m.d. Pentru a supravieţui, Mititelu este dispus să vândă jumătate din echipă şi să demareze alt proiect. „Va începe o nouă eră la Craiova: nu mai pot face fotbal numai cu olteni“, a spus finanţatorul Ştiinţei imediat după meciul pierdut de Universitatea, sâmbătă, în faţa echipei Gaz Metan Mediaş.

Dănănae şi Lung, încotro?

După Bărboianu şi Găman, alţi doi jucători ai Universităţii ar fi intrat pe lista de achiziţii a dinamoviştilor: fundaşul Ovidiu Dănănae şi portarul Silviu Lung Jr., ultimul fiind singurul fotbalist al Craiovei selecţionat în lotul naţional A pentru disputa cu Bosnia. Conform prosport.ro, patronul Adrian Mititelu ar fi acceptat propunerea dinamoviştilor în privinţa lui Dănănae, în timp ce pentru transferul lui Silviu Lung nu ar exista încă acordul finanţatorului Craiovei, acesta declarând în repetate rânduri că ar vrea să-l vândă pe Silviu Lung doar în străinătate. Am încercat ieri să obţinem un punct de vedere de la finanţatorul Mititelu despre acest subiect, posibila înregimentare a celor doi jucători olteni la Dinamo, dar n-am reuşit.
În schimb, impresarul Victor Becali, în exclusivitate pentru GdS, a spus că transferul celor doi olteni în „Groapă“ ar fi o invenţie a presei. „Nici vorbă! Sunt aiureli. La ora acestui dialog (ieri-dimineaţă – n.r.), nu a discutat nimeni absolut nimic cu Mititelu despre ceea ce mă întrebaţi, vânzarea lui Lung şi Dănănae la Dinamo. Pe cuvânt de onoare, nici vorbă. Dacă ar putea pleca în afară, cum ziceţi de Silviu Lung? Nu vreau să supăr pe nimeni, mai ales pe cei doi jucători, dar trebuie să fim realişti când vorbim despre acest subiect. Lung şi Dănănae sunt jucători care mie-mi plac, dar vin de la o echipă care a retrogradat! Ei nu au arătat ce pot, care le este adevărata valoare la Universitatea, echipă trecută prin mari probleme în acest sezon. Nu vedeţi că nu pleacă afară jucători cu altă cotă decât a celor doi de la Craiova, cum ar fi Torje? Trebuie să recunoaştem că Torje este totuşi pe val, dar e greu să plece în afară. Din campionatul României acum se pleacă în străinătate din ce în ce mai greu. De ce? Fotbalul nostru este la pământ, într-un hal fără de hal“, a afirmat ieri Victor Becali.

„Mititelu este acum
pe altă planetă“

Fostul preşedinte al Universităţii a radiografiat situaţia actuală a jucătorilor Universităţii, şi nu numai. „Mă întrebaţi ce şansă au totuşi jucătorii Craiovei de a se transfera în această vară în ţară sau străinătate? Şansa acestor jucători de la Universitatea depinde de mulţi factori. Mititelu visează cai verzi pe pereţi, el este acum pe altă planetă, nu mai e pământean! Nu ştiu cine s-ar putea înţelege cu el  în acest moment în care, repet, nu mai este pe acest pământ. Mi-e greu să cred că Mititelu va mai găsi un al doilea Gigi Becali şi să-l păcălească, aşa cum a făcut cu Mihai Costea când l-a vândut Stelei. Îmi place acest fotbalist, dar nu dădeam banii ăia (1,5 milioane de euro – n.r.) pe Mihai Costea niciodată! Ziceţi că Mititelu este obligat să vândă jucători? De acord, probabil că o să vândă jucători pe ceva bănuţi, dar cum rezolvă problema cu datoria mare către Victor Piţurcă? În acest caz există o decizie definitivă şi irevocabilă pentru şapte milioane de euro! Dacă ar fi să stăruim puţin asupra vânzării jucătorilor de la Craiova, aş adăuga că în prezent nu există oferte pentru jucătorii Universităţii, aşa cum speră acest Mititelu, adică oferte care să aducă bani pentru supravieţuire. Noi am avut toată deschiderea faţă de Mititelu. Am adus oameni din străinătate să-l vadă pe Florin Costea, dar Mititelu nu l-a băgat în echipă! El are în cap numai aiureli, nu mai intru în detalii… Mititelu a făcut din Universitatea Craiova un ghiveci! L-a dat afară pe Piţurcă, l-a dat afară pe Reghe ş.a.m.d. El nu a fost preocupat de fotbal, ci de alte probleme. Şi a ajuns unde… a ajuns. Păcat de brandul Craiovei!“, a adăugat Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII