10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEi cu handbalul, noi cu pumnii

Ei cu handbalul, noi cu pumnii

Energia Pandurii Târgu Jiu – HCM Constanţa 26-38
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 500.
Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi – Păiuş (5 goluri), Truică (1), Udriştoiu, Apolzan (3), Mazilu (3), Enache (1), Şandru, Ilieş, Mărgineanu (1), Vukas, Florea (6), Iacob (2), Giotoiu (4). Antrenor: Liviu Andrieş.
HCM: Popescu, Stănescu – Novanc (2 goluri), Timuzsin (1), Stavrositu (2), Irimescu (2), Toma (4), Sadoveac (6), Angelovski (1), Adzic, Sabău (3), Stamate (4), Csepreghi (4), Buricea (3), Riganas (3), Criciotoiu (3). Antrenor: Ion Crăciun.
Au arbitrat: B. Anton / I. Cristea.

Campioana HCM Constanţa s-a impus fără drept de apel la Târgu Jiu într-un joc care a degenerat în final, Mărgineanu fiind eliminat pentru o agresiune

Cât au ţinut-o puterile, Energia s-a luptat de la egal la egal cu HCM Constanţa, echipa ce domină în ultimii ani handbalul românesc, însă diferenţa de lot şi de valoare nu a putut fi suplinită numai cu voinţă. Dacă gazdele au umplut foaia şi cu accidentaţii Ilieş şi Şandru, dar şi cu trei portari, Constanţa a rulat la Târgu Jiu numai actuali sau foşti internaţionali, toţi reuşind să şi marcheze, cu excepţia portarilor şi a lui Adzic. Doar de trei ori Energia a avut onoarea să conducă pe tabela de marcaj (4-3, ’11, 10-9, ’20 şi 11-10, ‘21). Emoţiile oaspeţilor, dacă au existat, au fost risipite de patru goluri consecutive ce au dus scorul la 11-14 (‘25). Decalajul a luat proporţii la reluare după un parţial 6-0, scorul a ajuns la 15-22 (‘38), diferenţă ce a tot crescut până la final. Şi nervii i-au lăsat pe gorjeni în ultimele minute, când Mărgineanu l-a lovit pe Stavrositu şi a văzut cartonaşul roşu. „Mărgineanu a dat intenţionat cu cotul şi de acolo au ieşit puţine scântei. Bănuiesc că va câştiga experienţă cu timpul şi îşi va da seama că gesturi din astea se fac pe maidan şi nu pe terenul de sport. E urât. Nervii încep să cedeze pe final, dar scorul nu impunea aşa ceva“, a declarat tehnicianul Ion Crăciun.

Un campionat
cu probleme

Tehnicianul Liviu Andrieş s-a declarat mulţumit de joc, în ciuda înfrângerii drastice. „A fost un meci tare. Ne-am ţinut bine în prima repriză, dar în partea a doua s-a văzut că banca noastră e subţire şi nu avem jucători care să ţină acelaşi ritm. Una peste alta, a fost un meci bun, viu disputat, aprig, în care au mai ieşit şi scântei. Mărgineanu, luat puţin de val şi de joc, a dat puţin pe lângă. Ar trebui să înveţe să fie mai calm. Nu sunt de acord cu ce a făcut el, dar a fost şi puţin provocat. Nu cred că asta e diferenţa dintre cele două echipe. S-au făcut multe greşeli pe final de joc, era sfârşit de campionat“, a spus Andrieş.
Deşi a pornit la drum cu ideea câştigării titlului, Energia a încheiat campionatul pe locul 7, după ce în iarnă a pierdut foarte mulţi jucători importanţi din cauza crizei. „Un campionat cu probleme pentru echipa din Târgu Jiu, dar s-a trecut peste ele. Acum încep să se aşeze lucrurile şi vom vedea ce vom face pentru sezonul viitor, când vor pica patru echipe şi lupta va fi mult mai dură şi mai grea“, a mai spus Andrieş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS