3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar pentru spectacol

Doar pentru spectacol

Energia Pandurii şi campioana HCM Constanţa se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 18.00, la Târgu Jiu, într-un meci fără miză, joc care contează pentru ultima etapă a Ligii Naţionale de handbal masculin

Energia nu mai poate rata poziţia a şaptea în Liga Naţională, iar HCM Constanţa s-a încununat de mult cu laurii de campioană, astfel că jocul de la Târgu Jiu contează doar pentru palmares. Handbaliştii lui Liviu Andrieş au rămas datori publicului gorjean şi speră să le ofere o victorie în ultima reprezentaţie de acasă, mai ales că întâlnesc un „colos“, HCM Constanţa, ce domină autoritar handbalul românesc în ultimii ani.
„Trebuie să jucăm chiar dacă e ultima etapă. În ultima perioadă n-am avut rezultate bune, dar jucând acum cu campioana, sper să vină lumea la meci pentru a vedea la lucru în primul rând echipa oaspete, dar şi pe noi. Va fi un meci greu. Ambiţie va fi pentru că jucăm contra campioanei. Constanţa are un lot valoros şi numeros. Una e să joci contra echipei campioane şi alta în faţa unei echipe precum CSM“, a declarat Liviu Andrieş. Şi aşa slăbită în acest final de campionat, adunând trei înfrângeri la rând, Energia are şi probleme de lot înaintea partidei de astăzi. Pe lângă Dan Ilieş, nerefăcut total după o ruptură musculară, mai sunt incerţi Şandru, Iacob, Mazilu şi Mărgineanu. Ciprian Şandru a încheiat sezonul fiind programat săptămâna viitoare la operaţie. „La ultimele antrenamente mi s-au mai accidentat unii jucători. Sandu Iacob şi Mazilu au mici probleme, Şandru trebuie să se opereze marţi, mai e şi Mărgineanu care a avut mâna în atelă“, a declarat Andrieş.

Doar pentru Florea contează

Extrema Energiei, Gabriel Florea, are ocazia să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul golgheterilor Ligii Naţionale şi să câştige Trofeul „Aurel Bulgariu“. Florea a contabilizat 194 de goluri în cele 25 de etape disputate, iar singurul său rival este Valentin Ghionea, de la „U“ Transilvania Cluj. Federaţia Română de Handbal nu a specificat dacă Ghionea punctează şi cu golurile din tur de la UCM Reşiţa, şi cu cele din retur, astfel că Florea trebuie să marcheze cât mai mult pentru a nu rata trofeul dedicat celui mai bun marcator din Liga Naţională. Oficialii Energiei au purtat discuţii cu tehnicianul şi referitor la strategia pentru sezonul următor, însă nu s-a clarificat nimic. „Am avut mici discuţii legate de transferuri, dar nimic concret, pentru că sunt jucători care se află sub contracte cu alte echipe. Momentan, nu putem spune cine pleacă sau cine vine. Am avut o discuţie cu conducerea, aşteptăm să se termine ultima etapă. Pe piaţă vor apărea mulţi jucători pentru că au fost probleme financiare la echipe“, a mai afirmat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS