10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVillas-Boas: Meciul nu a reflectat calitatea celor două echipe

Villas-Boas: Meciul nu a reflectat calitatea celor două echipe

Antrenorul formaţiei FC Porto, Andre Villas-Boas, a declarat că meciul dintre „dragoni“ şi Sporting Braga, scor 1-0, din finala Ligii Europa, nu a reflectat calitatea celor două echipe şi a fotbalului portughez, informează Mediafax. „Faptul că am câştigat este foarte important pentru FC Porto. Am arătat că această echipă are mult talent, am arătat tehnica şi munca staff-ului nostru. Suntem neînvinşi în cupă şi campionat şi sper că echipa va rămâne aşa şi duminică, în finala Cupei Portugaliei. A fost o finală tactică, dar nu este o surpriză la acest nivel. Spectacolul din teren nu a reflectat calitatea celor două echipe şi a fotbalului portughez. Este păcat că echipele nu şi-au arătat adevărata valoare“, a declarat strategul „dragonilor“.
Andre Villas-Boas a devenit la 33 de ani şi 213 zile cel mai tânăr antrenor care a câştigat un trofeu european, depăşind recordul deţinut de italianul Gianluca Vialli, care, în 1998, a câştigat Cupa Cupelor cu Chelsea, la 33 de ani şi 308 zile. Strategul „dragonilor“ şi-a început cariera la FC Porto la 17 ani, alături de Bobby Robson. După plecarea englezului, el a devenit asistentul lui Jose Mourinho la FC Porto, alături de care a câştigat Cupa UEFA 2003, Liga Campionilor 2004 şi şi-a însoţit compatriotul la Chelsea şi Inter Milano, astfel că a primit porecla de „Special Two“, Mourinho fiind „Special One“. În 2009, el a preluat Academica Coimbra, iar după un sezon a trecut la FC Porto, unde a realizat un parcurs fără greşeală, cu titlul de campioană şi Liga Europa. El poate realiza tripla, dacă învinge Vitoria Guimaraes, pe 22 mai, în finala Cupei Portugaliei.

Paciencia: Săpunaru trebuia eliminat

Antrenorul formaţiei Sporting Braga, Domingos Paciencia, a declarat că este trist, dar şi mândru de jucătorii săi şi a apreciat că românul Cristian Săpunaru ar fi trebuit eliminat în repriza a doua. „Sunt trist că nu am putut câştiga, dar diferenţa a fost în detalii. Acest meci a avut trei sau patru momente-cheie, cu golul lui Falcao sau acţiunea lui Mossoro care ar fi putut schimba totul. Porto a fost previzibilă în prima repriză, iar Braga nu a fost capabilă să-şi concretizeze ocaziile. E păcat că arbitrul nu i-a arătat al doilea galben lui Săpunaru în minutul 75. Este poate finalul unui ciclu, dar Braga va continua. Sunt frustrat şi trist, dar sunt mândru de jucătorii mei. Am început sezonul în Liga Campionilor şi am ajuns în finala Ligii Europa. Acest lucru arată că această echipă are calităţi“, a declarat Paciencia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS