14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSe schimbă strategia la SCM - juniori în locul străinilor

Se schimbă strategia la SCM – juniori în locul străinilor

Nicu Stoian, directorul SCM Craiova, a spus ieri că, din cauza diminuării bugetului, la cele cinci echipe prim-divizionare nu vor mai fi aduşi jucători străini sau cu salariu mare

Oficialii Sport Club Municipal (SCM) Craiova au prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un bilanţ al activităţii celor cinci echipe prim-divizionare din cadrul clubului în sezonul competiţional care s-a încheiat.
La întâlnirea cu ziariştii au fost prezenţi doar Nicu Stoian, directorul clubului, Liviu Manea – antrenorul echipei feminine de baschet SCM-CSS, Dan Pascu – antrenorul echipei masculine de volei SCM-U şi secretarul clubului, Marius Udrică. Au lipsit reprezentanţii echipelor de volei feminin, handbal feminin şi baschet masculin, dar şi vicepreşedintele clubului, Mugur Guşatu.

„Evitarea retrogradării nu este un obiectiv cu care să ne mândrim“

Cum toate cele cinci formaţii aveau ca obiectiv evitarea retrogradării şi l-au îndeplinit, cei prezenţi au concluzionat că se putea şi mai bine.  „A fost un an destul de greu. Nu am mai avut aceleaşi satisfacţii şi obiective ca în sezonul trecut, dar aproape totul a depins de buget, unul dintre cele mai mici din ţară. Am reuşit să păstrăm în prima divizie toate cele cinci echipe ale clubului. Nu sunt obiective cu care să ne mândrim, dar poate fi considerată o realizare în condiţiile date. Unele echipe au avut evoluţii oscilante. Spre exemplu, baschetbaliştii au făcut o primă parte de campionat bună, apoi au avut probleme mari“, a spus directorul clubului, Nicu Stoan.
Baschetbalistele s-au clasat pe locul opt în Divizia A, după ce în sezonul precedent ocupaseră locul cinci şi obţinuseră calificarea în FIBA Eurocup. Antrenorul Liviu Manea a spus că şi anul acesta se putea ocupa un loc mai bun, dar accidentarea unor jucătoare, în special a pivotului senegalez Fatou Kine Kane, a încurcat planurile echipei: „Anul acesta, am fost angrenaţi în trei competiţii, campionat, Cupa Românei şi FIBA Eurocup. În campionat am început bine şi am fost foarte aproape să prindem Final-Four-ul, dar accidentările unor jucătoare importante au contat mult. Am încheiat sezonul regulat pe locul şase, dar nu am reuşit să îl păstrăm la final. În Cupa României am ajuns în semifinale, iar în FIBA Eurocup nu am trecut de faza grupelor“.
Şi Dan Pascu, antrenorul echipei de volei masculin, a punctat că jucătorii săi, clasaţi pe locul nouă, au fost foarte aproape de play-off: „Am fost la un punct distanţă de locul opt, care ducea în play-off. Locul nouă reflectă valoarea şi realitatea. Nivelul campionatului este destul de ridicat. Spre exemplu, echipa de pe locul opt, Universitatea Cluj, avea ca obiectiv un loc de cupele europene“.

Nu mai dau banii pe taxe pentru străini

Nicu Stoian a vorbit şi despre planurile de viitor, în condiţiile în care bugetul s-a redus. Fostul voleibalist a spus că toţi antrenorii vor fi obligaţi de împrejurări să mizeze pe juniori şi jucători locali. „Nu se mai pune problema de jucători cu nume sau cu salarii mari. Deja am mers pe la turnee de juniori şi am urmărit jucători. Vom miza pe juniori şi pe jucătorii craioveni. Nu vom mai aduce străini să le plătim taxele. Bugetul este mic, sponsorizări nu reuşim să aducem, deşi mergem la multe firme. Avem şi câţiva sponsori care aduc 50.000 de lei, dar e puţin“, a spus Stoian.
Dan Pascu a făcut un apel la autorităţile locale, spunând că, dacă echipele vor intra să joace în Sala Polivalentă, va fi nevoie de un buget mai mare pentru obiective îndrăzneţe: „Am auzit că Polivalenta va fi dată în folosinţă anul acesta, ceea ce creează obligaţii pentru antrenori. Nu cred că ne vom mai permite să avem ca obiectiv evitarea retrogradării, ci nişte obiective mai îndrăzneţe. Aşadar, avem nevoie de un buget mai mare pentru a realiza ceva“.

Budurean nu mai e, Bora – tentată să renunţe

Antrenorul principal al echipei masculine de baschet SCM-U, Adrian Budurean, şi-a încheiat conturile cu gruparea olteană. La fel ca în sezonul precedent, când s-a renunţat la sârbul Zeljko Zecevic după ce reuşise să scape echipa de la retrogradare, lui Budurean nu i se va mai prelungi contractul care îi expiră la sfârşitul acestei luni, iar în locul său va fi adus un alt tehnician, alături de Marius Toma. „Adrian Budurean nu este un antrenor slab, dar cred că el era obişnuit să antreneze la un nivel mai ridicat, nu la o echipă săracă ce are ca obiectiv evitarea retrogradării“, a explicat ieri Marius Udrică, secretarul clubului craiovean.
Şi Victorina Bora s-ar putea despărţi de echipa de handbal de la SCM. Chiar şi înainte de finalul campionatului a dat de înţeles că ar vrea să renunţe, iar posibila sa plecare a fost confirmată ieri de preşedintele clubului, Nicu Stoian. Acesta a adăugat că sunt şanse mari ca handbalistele să dispute meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, după ce în sezonul trecut au jucat la Caracal şi Drobeta Turnu Severin.

Clasările Echipelor de la SCM

volei feminin: locul 8, participare în Cupa Challenge
volei masculin: locul 9
handbal feminin: locul 11
baschet masculin: locul 13; 
baschet feminin: locul 8 în campionat, semifinalele Cupei României, participare în grupele FIBA Eurocup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS