10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSlătinenii s-au simţit furaţi

Slătinenii s-au simţit furaţi

Meciul cu „cântec“ de la Oradea nu a fost trecut cu vederea de conducătorii şi jucătorii de la Alro, care îi bănuiesc pe cei de la FC Bihor că au „umblat“ la arbitri

Meci cu „scântei“ la Oradea, unde FC Bihor a învins-o pe Alro Slatina cu 2-1 (Sergiu Oltean ‘18, Selagea ‘82 / Dulcea ‘21) după un meci în care „centralul“ Romulus Pop a luat unele decizii cel puţin ciudate, toate în favoarea gazdelor, care se apropie cu paşi repezi de Liga I. „Fluieraşul“ originar din Târgu Mureş a închis ochii în minutul 56, când Ene scăpase singur spre poarta lui Pogacsics, dar Sergiu Oltean l-a ajuns din urmă şi, din postura de ultim apărător, l-a tras de mână pe atacantul oltean în careu. Pop a comis-o din nou în minutul 68, când Mădălin Murgan a făcut un fault tactic la mijlocul terenului, iar arbitrul a reacţionat prompt, acordându-i direct „roşu“, deşi se impunea cel mult un galben. Ca o pură „coincidenţă“, chinul bihorenilor a luat sfârşit tot după o decizie a lui Romulus Pop, la un penalti dictat în minutul 79, când „centralul“ a considerat fault la o intrare a lui Ghindeanu asupra lui Mărkuş. Faza a fost contestată îndelung, oltenii au vrut chiar să părăsească terenul de joc, dar au revenit după trei minute, astfel că Selagea a executat penaltiul la vinclu şi a trimis cele trei puncte în contul celor de la FC Bihor (‘82).

Papură a făcut crize
de nervi

„Principalul“ slătinenilor, Corneliu Papură, a acuzat maniera de arbitraj a „centralului“ Romulus Pop, punctând că doar deciziile acestuia au făcut ca victoria să fie contabilizată de FC Bihor. „M-aţi chemat la conferinţă şi aţi început cu infractorii“, şi-a început Papură „discursul“. „Vorbele tac, faptele vorbesc. Cam asta s-a întâmplat acum la Oradea. Este inadmisibil ce s-a întâmplat pe teren. Este urât pentru fotbal, o ruşine pot spune. Decât să câştig aşa, mai bine nu o fac. Este păcat, pentru că am văzut că Oradea are copii în echipă şi nu pot creşte într-un asemenea mediu“, a declarat Papură, conform liga2.ro. „Şi la meciul tur a fost tot la fel. Revedeţi declaraţiile mele din tur, s-a întâmplat exact ca azi (duminică – n.r.). Ca antrenor, la Bihor a fost cel mai urât lucru care mi s-a întâmplat. Dacă vor să promoveze în asemenea hal, este o ruşine. Noi vrem să facem o promovare reală, nu ireală. Cred că nu trebuia să ne prezentăm la acest meci, după cum au stat lucrurile. Maniera de arbitraj a fost clară, ştiam ce ne aşteaptă, dar nu să se întâmple în asemenea hal“, a punctat Papură.
Nici căpitanul Gabriel Precup nu s-a ferit să acuze: „Am fost extrem de dezamăgiţi de maniera de arbitraj. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, dar cu un asemenea arbitraj n-ai cum. Speculaţii ale chibiţilor există tot timpul, dacă învingeam spuneau, probabil, că am jucat pentru Mioveni, dacă am pierdut spun că ne-am vândut“.
La rândul său, Mădălin Murgan a afirmat că nu trebuia să i se acorde cartonaşul roşu: „Nu trebuia să fiu eliminat. Am vrut să faultez în acea situaţie, dar nu era de roşu, a fost o fază la care se dădea cartonaş galben. Asta e, a fost decizia arbitrului. Nu comentez arbitrajul, însă, dacă lumea a văzut că a fluierat în defavoarea noastră, înseamnă că aşa a fost“.

Ghiţ se bucură
de victorie

Tehnicianul celor de la FC Bihor, Gheorghe Ghiţ, s-a declarat mulţumit pentru cele trei puncte contabilizate, pentru că îi ajută pe orădeni să continue să lupte pentru promovare, recunoscând însă că evoluţia a cam lăsat de dorit. „Ştiam că vine o serie de patru meciuri importante, primul a fost cel cu Alro. Am întâlnit o echipă bună, pe care, cu mari eforturi, am reuşit să o batem. Chiar dacă au ieşit din lupta pentru promovare, au venit foarte motivaţi la Oradea. Cel mai important lucru este că am luat trei puncte. Sper ca această victorie să ne descătuşeze şi, la final, să ocupăm unul din primele două locuri ale clasamentului. Nu contează dacă am jucat frumos sau nu. Nu mă interesează celelalte rezultate, noi trebuie să ne decidem soarta“, a declarat Ghiţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS