6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromisiuni la mormântul lui Oblemenco

Promisiuni la mormântul lui Oblemenco

Noul preşedinte al Ştiinţei, Marcel Iancu, susţine că alb-albaştrii sunt concentraţi şi vor juca la victorie ultimele două meciuri din acest sezon

Oficialii clubului Universitatea Craiova au depus o coroană de flori la mormântul lui Ion Oblemenco, legendarul jucător al Ştiinţei, care vineri ar fi împlinit 66 de ani. „Este un moment trist, dar trebuie să ne aducem aminte cu plăcere de adevăratul simbol al Universităţii Craiova. Am depus o coroană în amintirea lui Oblemenco, dar sperăm ca de acum încolo momentele triste să fie din ce în ce mai rare pentru că foştii campioni este bine să rămână alături de noi, să asiste la revenirea Universităţii Craiova. Sperăm că acest eveniment va fi înţeles la justa valoare pentru că Universitatea, de-a lungul timpului, nu şi-a uitat idolii“, a spus Marcel Iancu, pus recent preşedinte la Craiova. Acesta a vorbit şi despre planurile de viitor ale Universităţii, dar şi despre contextul în care a aterizat în Bănie. „Am revenit acasă după 18 ani. Am fost vicepreşedintele Universităţii Craiova în sezonul 1992-1993. Nu îmi este greu. Împreună cu Adrian Mititelu şi cu cei din Consiliul de Administraţie încercăm să facem un grup care să aducă liniştea la Craiova. Trebuie să strângem rândurile, să adunăm adevăratele valori alături de echipă, pentru că scandalurile repetate care au trenat la Universitatea au adus clubul în situaţia de faţă“, a spus Iancu.

„LPF, vinovată de retrogradarea Craiovei“

Chiar dacă nervozitatea în cantonament a atins cote maxime, jucătorii luându-se la bătaie la antrenamente, preşedintele Ştiinţei dă asigurări că băieţii sunt concentraţi. „Universitatea este capacitată la cele două partide (cu Gloria în deplasare şi Gaz Metan Mediaş acasă – n.r.). După ce se termină campionatul vor veni şi răspunsurile. Atunci se va face un program al ediţiei viitoare de campionat. Oricum, dacă Universitatea Craiova va retrograda, o mare contribuţie o are şi LPF şi toate celelalte scandaluri care au existat la Craiova. Dar nu mai discut de trecut. Mă interesează ce va fi în viitor. Dacă voi reuşi bine, dacă nu, va veni altcineva în locul meu, care să reuşească. Suporterii nu au ce să accepte. Nu trebuie să le cer lor voie să fiu preşedinte la Universitatea. Este decizia patronului, a celui care finanţează clubul. El ştie cum face politica acestui club“, a precizat Iancu.

Bucătarul, arma secretă a Ştiinţei

Faptul că alb-albaştrii tratează cu toată seriozitatea meciul cu Gloria Bistriţa o demonstrează măsurile suplimentare pe care oficialii olteni şi le-au luat înaintea partidei cu ardelenii. Una dintre ele a fost dezvăluită chiar de preşedintele Iancu: „Am stabilit să luăm bucătarul cu noi la Bistriţa, pentru că trebuie să fim atenţi la alimentaţia jucătorilor, la tot ceea ce se întâmplă, ca să nu avem surprize de toxiinfecţii alimentare sau altceva“. Apoi, acesta a vorbit despre disputa de la Bistriţa: „Este un meci care se joacă pe teren. Nu ne este teamă de nimic. Nici de retrogradare nu ne este teamă, pentru că oricum ea este stabilită în proporţie de 90 la sută de alţii, nu pe latura sportivă. Universitatea trebuie să joace ultima carte, cât timp există şanse matematice. Băieţii trebuie să înţeleagă că sunt datori clubului şi trebuie să joace cele două meciuri la victorie, după care vom vedea cine pleacă, cine vrea să rămână. Universitatea nu va muri, cum n-a murit niciodată. Indiferent că va fi în Liga I sau în Liga a II-a, se poate reconstrui“.

Derbiul invizibil

Mai nou, Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă se contrează pe seama înfiinţării unei noi echipe la Craiova. Victor Piţurcă este dispus să antreneze în ligile inferioare o echipă care ulterior să promoveze şi să fie a tuturor oltenilor, pentru a-i face concurenţă lui Mititelu. Cei implicaţi în acest proiect recunosc însă că principala problemă este finanţarea. Este greu de crezut că Primăria Craiova va reuşi să aloce în primul an cele trei milioane de euro necesare demarării proiectului, în care se vrea implicat şi Gigi Neţoiu. Piţurcă a anunţat că echipa nouă va purta, cel mai probabil, numele FC Ştiinţa Universitatea Craiova şi-i asigură pe suporterii craioveni că palmaresul actualei Universitatea Craiova va reveni noii echipe. Conform gsp.ro a fost comandat un sondaj de opinie pentru a vedea dacă oltenii vor o nouă echipă, în zece zile urmând să se ia o decizie dacă va apărea sau nu FC Ştiinţa. Mititelu a ironizat iniţiativa lui Piţurcă, numind-o „gogoaşă“. „Piţurcă e disperat acum că nu îl mai ia nimeni ca antrenor şi vrea să îşi facă jucăria lui personală. Felicit iniţiativa lui de a crea o nouă echipă în oraş. Sunt de acord să facem cu rândul să jucăm pe fostul «Central». Ei un meci, noi unul. Să-l ia şi pe Gabi Blondu’ lider de galerie la ei!“, a spus patronul Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

74 COMENTARII