10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia luptă pentru o miză mică

Energia luptă pentru o miză mică

Eliminaţi din cursa pentru Europa, handbaliştii gorjeni mai au nevoie de un punct în ultimele două runde, cu CSM Bucureşti, în deplasare, şi HCM Constanţa, acasă, pentru a-şi păstra locul şapte în Liga Naţională

După ce au ratat la liman obiectivul de cupe europene, handbaliştii gorjeni trebuie să se adune pentru a nu rata şi locul 7, ce le-ar aduce un adversar mai abordabil în Cupa României. CSM Satu Mare, ocupanta locului 8, stă la pândă şi i-ar putea depăşi pe gorjeni dacă aceştia pierd ambele jocuri rămase de disputat, iar sătmărenii le câştigă. În plus, trupa lui Liviu Andrieş are şi o revanşă de luat cu CSM Bucureşti, echipă cu care se confruntă sâmbătă, de la ora 11.30, în Capitală, joc din penultima etapă a Ligii Naţionale. „Ne-a afectat înfrângerea cu Reşiţa. Când lupţi pentru un obiectiv şi îl ratezi la final, e greu să-i remotivezi pe jucători. Sunt puţin resemnaţi, am discutat greşelile cu Reşiţa şi sper să-i remotivez pentru jocul cu CSM pentru că avem nevoie de un punct pentru a ne asigura poziţia a şaptea. CSM Satu Mare are două jocuri uşoare şi ar putea să ne depăşească, iar noi să terminăm pe locul 8. 
Ar trebui să ne luăm revanşa după înfrângerea din tur (28-31 – n.r.). Atunci ne-au prins descoperiţi din punct de vedere al lotului, acum sper să câştigăm cele două puncte oferite în tur. Vedeţi, Bacăul a pierdut restanţa de la Oradea şi noi, dacă aveam acum victoria cu Reşiţa şi câştigam la CSM, aveam locul 5 asigurat în proporţie de 90%. Sunt multe surprize în acest campionat şi de asta e şi frumos. Trebuie să spunem sincer că s-au aliniat valorile, dar cam în jos“, a declarat tehnicianul Liviu Andrieş.

Şi viitorul jucătorilor e în joc

Ultimele două runde rămase din Liga Naţională sunt pentru jucători şi un criteriu de selecţie pentru sezonul viitor. Cert este că Sandu Iacob se va despărţi de gorjeni la finalul acestui sezon, restul jucătorilor, inclusiv cei aflaţi sub contract, trebuind să facă dovada că merită să continue la Energia. Lista de cumpărături pentru campionatul următor vizează numai linia de nouă metri. „Se poate spune că în aceste ultime două meciuri jucătorii îşi joacă şi soarta la Energia. Avem patru jucători la final de contract, mai sunt câţiva care, chiar dacă mai au contract, trebuie să demonstreze că merită să rămână aici şi depinde numai de ei. Se ştie că Sandu Iacob ne va părăsi, deci avem nevoie de un inter dreapta, un centru şi un inter stânga“, a declarat Andrieş. Gabriel Florea, cel mai bun marcator al Ligii Naţionale, este dorit în continuare la Târgu Jiu. „Florea mai are contract cu noi şi trebuie să-şi dea acordul conducerea să plece. Eu vreau să rămână pentru că a marcat aproape 200 de goluri în acest sezon şi nu te poţi debarasa de un astfel de jucător“, a mai spus Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS