3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, dorit în Hexagon

Mutu, dorit în Hexagon

Zilele „Briliantului“ la Fiorentina sunt numărate, acesta fiind dorit în Franţa de echipe precum Olympique Marseille şi FC Monaco

Clubul italian AC Fiorentina este gata să-l cedeze fără bani pe atacantul român Adrian Mutu la sfârşitul campionatului în curs, propunându-l deja clubului francez Olympique Marseille, grupare aflată în căutarea unui om de gol, se arată pe site-ul le10sport.com. Mutu mai are contact cu Fiorentina un an, dar gruparea toscană, sătulă de escapadele românului, ar dori să scape de el. Conform aceleiaşi surse, impresarul Sergio Fortunato s-ar fi întâlnit deja cu oficialii clubului Olympique Marseille. Rămâne de văzut dacă Olympique va găsi banii să-i plătească salariul de 2,5 milioane de euro. De asemenea, şi AS Monaco, o altă grupare din Ligue 1, este interesată de serviciile lui Mutu, care ar putea fi coleg de echipă cu Daniel Niculae. Cu 62 de puncte, Olympique Marseille ocupă locul doi în prima ligă franceză, la şapte puncte de lider. AS Monaco se află în cădere, staţionând pe locul 15 din 20 de formaţii, cu 40 de puncte.

Cesena nu renunţă

Acum două sezoane, Fiorentina a refuzat o ofertă de 20 de milioane de euro din partea Romei pentru român şi a ratat o afacere profitabilă. Astăzi, se gândeşte să-l cedeze gratis, iar interesul italienilor continuă pentru jucătorul român. Nu-l mai vor romanii, dar pe fir se află Cesena, care a reuşit să obţină biletele pentru încă un sezon în Serie A. Directorul sportiv al Cesenei, Lorenzo Minotti, ia în calcul transferul lui Mutu, dacă acesta devine liber de contract, pentru a putea suporta pretenţiile salariale ale atacantului. „În perioada de transferuri din ianuarie, preşedintele Campedelli a avut ideea de a-l aduce pe Mutu. Românul a fost la un pas de a ajunge atunci la noi. Când o să stabilim strategia pentru sezonul viitor, o să luăm în calcul şi transferul lui Mutu. Dar o vom face doar dacă Mutu va fi liber de contract, Cesena nu poate să plătească şi o sumă de transfer, ci doar salariul jucătorului“, a anunţat Minotti la Radio Lady din Italia.

Mihajlovic îl apără

Chiar dacă este pe făraş la Florenţa, Mutu este apărat de antrenorul Sinişa Mihajlovic, care laudă evoluţiile lui. „Mutu a făcut multe prostii, dar seamănă cu mine! Prefer astfel de jucători. Mutu are un caracter asemănător cu al meu. Şi eu am făcut prostii“, a spus Mihajlovici pentru Guerin Sportivo. Acesta a anunţat că Fiorentina se va bate pentru titlu, o performanţă majoră prin care să celebreze împlinirea a 85 de ani de existenţă. „Fiorentina se poate bate pentru scudetto. Della Valle este garanţia că în fotbal se poate întâmpla orice, este primul în toate şi Fiorentina poate fi la fel. Depinde de jucători şi de antrenor, dar sunt sigur că preşedintele şi-a propus astfel de obiective“, a mai spus Mihajlovic. Atacantul român Adrian Mutu a jucat meciul 300 în Italia, în partida pe care echipa AC Fiorentina a pierdut-o duminică, în deplasare, cu scorul de 1-3 (0-2), în faţa formaţiei Internazionale Milano, în etapa a 36-a din Serie A. În cele 300 de meciuri oficiale jucate în Italia la echipele Internazionale Milano, Hellas Verona, FC Parma, Juventus Torino şi AC Fiorentina, Mutu a
evoluat de 241 de ori în campionat, de 20 de ori în Cupa Italiei, de 37 de ori în cupele europene şi a înregistrat două prezenţe în alte competiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU